Ugrás a tartalomra
Vajdasági Baráti Egyesület

Jótékonysági Mikulás est

Az esemény kezdete
2022.11.19
10:06
Forrás
Közlemény
Jótékonysági Mikulás estet szervez a Vajdasági Baráti Egyesület december 4-én a Fonó Budai Zeneházban.

Kedves Vajdaságiak és Tiszteletbeli Vajdaságiak!

Idén ismét, immár kilencedik alkalommal (2 éves kényszerű pandémiás szünet után, amikor online karácsonyi gyűjtést szerveztünk mindkét évben) várunk benneteket december 4-én a Fonó Budai Zeneházban, hogy örüljünk a régi barátoknak, gyerekeink megtalálják az új barátaikat, és közben segítsünk a szülőföldünk gyerekein. Idén két remek vajdasági magyar közösséget: a Zentai baba-mama klubot és az újvidéki Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központot támogatjuk az est teljes bevételével.

Idén is vállalták a felkérést vajdasági származású művészeink: Csorba Lóci, Fehér Nóra, Török Tilla és Török Flóra, illetve Varga Izabella. Mellettük az újvidéki székhelyű Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ Pörgető citerazenekara, illetve Manó és Tűzrevaló gyermektáncegyüttese fog fellépni, az óbecsei Fokos zenekar közreműködésével.

Kézműves termelőink is hozzájárulnak az est sikeréhez: a Hernyák Birtok borai, a Sonkamester sonkái és a Balkan Grill pljeskavicai várnak bennünket a Mikulás esten.

Mindenkivel szemben idén is ugyanaz a kritérium: minden fellépő művész, vendéglátó vajdasági vagy kötődik Vajdasághoz és nem kap anyagi térítést az előadásáért, vagyis mindannyian, a Vajdasági Baráti Egyesület teljes tagsága ez este ingyen és bérmentve, ám annál nagyobb lelkesedéssel dolgozunk a két vajdasági közösség gyerekeiért. Minden felmerülő költséget a Vajdasági Baráti Egyesület fog állni.

Kérjük gyertek el minél nagyobb számban: minden vendég a 3000 Ft-os támogató jegy megvásárlásával fog hozzájárulni a nemes cél támogatásához, van lehetőség magasabb árú (6000 Ft) kiemelt támogatói jegyet is vásárolni. Tombola is lesz, értékes nyereményekkel (utazás, nyomtató), mondani sem kell, ez a bevétel is a támogatottaké lesz.

A részvételhez regisztrálni kell a vajdasagibarat@gmail.com címen november 30-ig, ugyanis véges a Fonó befogadóképessége, minden évben telt ház szokott lenni a foglalások alapján. Kérem azt is írjátok meg ha 12 év alatt gyerekkel érkeztek, ugyanis minden jelen lévő gyereknek Mikulás csomagot szeretnénk kézbesíteni a Mikulásunkkal:)

Az előző estek hangulata itt felidézhető:  

https://www.youtube.com/watch?v=ao0pZwQa0kk

http://www.youtube.com/watch?v=LTPcQBB0o_o

 A részletekért pedig az egyesület oldalán lehet érdeklődni:

www.facebook.com/vajdasagibarat

 Jótékonysági Mikulás Est FB esemény: https://fb.me/e/5CsDDpQPK

Amennyiben támogatni szeretnéd a Vajdasági Baráti Egyesület működését (mivel mindig mindent a saját költségvetésünkből szervezünk meg), hálásak lennénk érte:

 Vajdasági Baráti Egyesület

Erste Bank 11600006-00000000-60650436

Közleményben: támogatás

programajánló

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:18

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű