Ugrás a tartalomra
Kortárs Galéria/Szabadka

Kiállítás - RICZ GÉZA: IZOLÁCIÓ

2021.04.13
20:58
2021.04.17
08:34
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás időtartama: 2021. április 16. - június 5.
Helyszín: Kortárs Galéria Szabadka, Raichle Ferenc park 5, 24000 Szabadka
Megnyitó: 2021. április 16., péntek, 18.00

A KIÁLLÍTÁSRÓL:

Az izoláció fogalma nem új jelenség a Ricz-i tematikában. Ugyanakkor a világunkban történő események új megvilágításba helyezték sok korábbi munkáját. Számos új alkotást pedig már közvetlenül ihlette a szituáció, amiben több mint egy éve élünk, hiszen Ricz inspirációja a történelmi és kollektív emlékezetünk töredékei mellett az aktuális környezet és a mindennapok benyomásai.
Riczre a korai munkáktól kezdve jellemző a romos kihalt architektúra, az ember által hátrahagyott épített környezet. Mintha csak egy világválság után járnánk, ha pedig meg is jelennek emberi alakok azok általában magányosan, háttal vagy eltakart arccal, a társadalomtól elidegenedve/izolálva, szociális kapcsolatok jele nélkül léteznek az őket körülvevő homogén térben.

ÉLETRAJZ:

Ricz Géza 1980-ban született Szabadkán. Jelenleg Salzburgban él családjával. 2011-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Rajz-Művészettörténet Szakon, majd 2013-ban az intézmény Bölcsészkarán szerzett mester diplomát. A hagyományos festészet mellett murálfestészettel és alkalmazott grafikával foglalkozik. Art direktorként olyan nemzetközi ügyfeleknek dolgozott, mint a Red Bull, Burn, Leica, Telenor, Audi és Suzuki. Munkáit számos folyóirat és magazin publikálta (ArtSlant-Underthe radar), The Red Bulletin (AT), Art Maze Mag (UK), A5-Zine (UK), Symposion (SRB), Új Művészet (HU), ÉS (HU), kARTon (SRB). Tagja a CTR–V művészeti csoportnak és a Salzburger Kunstvereinnak. Számos díjban és elismerés benrészesült. A 2018. évi Forum Képzőművészeti Díj kitüntetettje.

kiállítás
Kortárs Galéria

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.