Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarra hangolva dalszöveg fordító verseny

2021.11.02
22:47
2021.11.02
22:57
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Módszertani Központ és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium dalszöveg fordító versenyt hirdet felsőtagozatos általános iskolás tanulók részére.

Ha szívesen dúdolgatod az angol vagy német nyelvű zeneszámokat, szereted az angolt/németet és kíváncsi vagy, miről szól igazából a dal, jelentkezz a MAGYARRA HANGOLVA dalszöveg fordító versenyre!

A pályázaton önállóan vagy párban lehet részt venni. A feladat az angol vagy német nyelven íródott dalszöveg magyar nyelvre fordítása, az idegennyelvű dal üzenetének átadása anyanyelven. A fordítás legyen minél bravúrosabb és frappánsabb, közelítse meg az eredeti dal hangulatát és hatását.

Válassz egy könnyűzenei, angol vagy német nyelvű dalt és fordítsd le magyar nyelvre! Az eredeti dalszöveget és a magyar fordítását küldd el 2021. december 17-ig az ujkep.modszertani@gmail.com email címre. A legjobbakat várjuk a februári döntőre.

 • A jelentkezéskor Word dokumentumként csatold az EREDETI dalszöveget és a fordítást együtt egy dokumentumban. Javasolt a 2 oszlopos szerkesztés, azaz, hogy az eredeti dalszöveg és a fordítás látható legyen egymás mellett.

Szükséges adatok:

  • Tanuló(k) neve
  • Iskola, osztály
  • Helység
  • Mentortanár(ok) neve (a fordító munkát segítő magyar- és/vagy angoltanár, esetleg más szakember)
  • A dal szerzője és címe

Bővebb információ: www.vmk.rs

A helyezést elérő pályázók könyvvásárlási utalványban részesülnek:

I. díj: 4000 dinár

II. díj: 3000 dinár

III. díj: 2000 dinár

Különdíj: 1000 dinár

A fordítás beküldésének határideje: 2021. december 17., péntek

közérdekű programok

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű