Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem könnyű fiatalnak lenni!

Az esemény kezdete
2022.09.14
12:34
Forrás
Közlemény
Az új tanévvel új kvízek jelentek meg az olvasás ösztönzésére.

Az első a Nemzeti olvasásnépszerűsítő vetélkedő, melyet a Zágráb Város Könyvtárai, a Horvát Gyermekkönyv Központ valamint a Gyermek- és Ifjúsági Osztály Mediotékával szerveznek meg. A vetélkedőt a Szabadkai Városi Könyvtárral együttműködve Szabadkán és környékén is megrendezik a felső tagozatos gyerekeknek, akik horvát tannyelvű iskolába járnak. A kvízre a Horvát Könyvhónap keretében kerül sor, melyet idén a fiataloknak szenteltek, hisz a 2022-es évet az Ifjúság Európai Évének nyilvánították. A kvíz témája idén a K generáció, amellyel a generációk meglévő megosztására utalnak, és két fogalomra fektetnek hangsúlyt - a könyvre és a könyvtárra. Az idei Horvát Könyvhónap mottója: Gondolj magadra - olvass! Ennek szellemében az olvasásra ösztönző Nemzeti kvíz, mint az egyik központi program, a Nem könnyű fiatalnak lenni! címet viseli.

A tavalyi évhez hasonlóan, az online kvíz megoldásához, mely a következő linken található: https://www.mhk.hr/kviz/, három könyvet kell elolvasniuk a résztvevőknek:

  1. Elizabeta Končić Trlek: Pošta za Li

  2. Zoran Pongrašić: Krive su seka i seka

  3. Ivana Šojat: Oblak čvoraka

  1. és bizonyos online forrásokat is használniuk kell.

Fontos információk:

  • Az online kérdőív kitöltésének határideje 2022. október 25-e.

  • A kvíz kitöltésekor a legördülő menüből kell kiválasztani a helyet és az iskolát, ahova jártok.

  • Csak a helyesen kitöltött kérdőívek vesznek részt a nyereményjátékban.

  • A zágrábi Horvát Gyermekköny Központban október végén sorsolják ki a két nyertest, akiknek a jutalma négynapos zágrábi kirándulás a verseny záróünnepségére és a nyilvános nyereményhúzásra, amelyre 2022. november 15-én kerül sor a Nemzeti Egyetemi Könyvtárban. A díjazottak névsorát november elején hozzák nyilvánosságra.

  • A többi résztvevő számára a Szabadkai Városi Könyvtár 15 vigaszdíjat biztosít.

Olvassatok, élvezzétek a nagyszerű könyvek olvasását és sok szerencsét!

vetélkedő

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.