Ugrás a tartalomra
Bölcsészettudományi Kar

Nyílt nap a Bölcsészkaron

2018-02-22
21:39
2018-02-22
21:51
Forrás
Hungarológiai Tanszék
Február 24-én 10.00 és 14.00 óra között az újvidéki Bölcsészettudományi Kar megnyitja kapuit az érdeklődő pályaválasztók és szüleik előtt. A kar tanszékein ügyeletes tanárok várják kérdéseiket.

11.00 órától délig dékáni fogadás lesz az amfiteátrumban, ahol ez alkalommal a Hová a Bölcsészkar után? c. kisfilmet is levetítik, továbbá a vendégek egy interaktív kiállítást is megtekinthetnek A Bölcsészkar a 21. században címmel, amelynek különlegessége, hogy virtuálisan, okostelefon vagy táblagép segítségével bontakozik ki teljességében.

A Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék is felkészült a pályaválasztók fogadására.

Magyar Tanszéken óra

12.00-től 14.00 óráig a harmadik emelet 322-es termében találkozhatnak az érdeklődők a tanszék tanáraival, akiktől informálódhatnak a tanulmányi programokról és a felvételi vizsgával kapcsolatos tudnivalókról, a tanszék jelenlegi hallgatóival pedig kötetlenül elbeszélgethetnek az egyetemista életről.

A Bölcsészettudományi Kar címe: Újvidék, Dr. Zoran Đinđić utca 2.

Újvidék
Bölcsészettudományi Kar
Btk
nyílt nap

Kapcsolódó tartalmak

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

plakát

Traktorfesztivál Oromhegyesen

Vasárnap, június 17-én tartják a XI. Traktorfesztivált Oromhegyesen. A vendégeket reggel 7-től várják, a megnyitó 8 órakor lesz. A talpalávalót egész nap a Tresnyeváci Ászok zenekar biztosítja.
plakát

A Magyar Állami Operaház vendégjátéka Szabadkán

Február 17-én és 18-án a szabadkai közönség a Sportcsarnokban tekintheti meg az Opera két látványos produkcióját, Erkel Hunyadi László című operáját, valamint Lehár A víg özvegyének balettváltozatát.
plakát

Tompeti és Barátai Szabadka főterén

Június 3-án, vasárnap 17 órától Tompeti és Barátai koncert Szabadka főterén, a napóránál! A Tompeti-Show egy interaktív, zenés, fokozottan szórakoztató családi show-műsor.
Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó

Néptáncoktatás

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet néptáncos képzést szervez január 20-án Muzslyán, február 3-án a szerémségi együttesek oktatóinak/vezetőnek Maradékon .