Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Reszket a lelkem, mert eszembe jutottál”

2023.02.02
21:34
2023.02.02
21:41
Forrás
Pannon RTV
Határon túliak jelentkezését is várják a VERSÜNNEP 2023 eseménysorozatra

A Versünnep Alapítvány kiírta idei versenyprogramját, amelyre négy kategóriában jelentkezhetnek hivatásos és nem hivatásos előadóművészek, amatőr előadók, formációk, valamint iskolák és civil közösségek. Az idei Versünnep tematikája 2023 kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik, a hivatásos versenyzők jelentkezését február 20-ig várják, a nem hivatásos nevezők határideje március 31. éjfél. Iskolák és civil szervezetek az év során bármikor kapcsolódhatnak az eseménysorozathoz amatőr versmondó verseny rendezésével. 

A 17 éve működő Versünnep Alapítvány „Reszket a bokor, mert eszembe jutottál” címmel hirdette meg 2023-as eseménysorozatát. A versenyre négy kategóriában jelentkezhetnek hivatásos színművészek, előadó-művészek és képző intézmények hallgatói, valamint iskolák, civil közösségek, amatőr előadók és formációk. A jelentkezéseket Vers- és prózamondás, Énekelt vers, vagy versmegzenésítés, Képző és/vagy filmművészeti alkotás, vagy Táncművészeti alkotás kategóriában várják.

A határidő hivatásos előadók esetében 2023. február 20., nem hivatásos előadóknál március 31. éjfél, a jelentkezéseket Magyarországról, a határon túlról és a diaszpórából is várják. 

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni, a hivatásos előadóművészek esetében a nevezett művek között kötelezően idei irodalmi évfordulós szerzőnek is kell szerepelnie. Idei kiemelt évfordulók: Petőfi Sándor (1823-1849), Madách Imre (1823-1864), Szendrey Júlia (1828-1868), Kormos István (1923-1977). A versenyre egy nevező több kategóriában is jelentkezhet, verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek. 

Iskolák és civil közösségek is jelentkezhetnek a Versünnep 2023 évi eseményekre. A programhoz az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet egy amatőr versmondó verseny megrendezésével. A versmondó versenyek legjobbjai, kategória győztesei és az egyéni előadók nemzetközi seregszemlén, valamint szakmai továbbképző nyári műhelymunkán vehetnek részt.

A 17 évvel ezelőtt létrehozott és azóta is töretlen lelkesedéssel működő Versünnep Alapítvány fő célkitűzése az előadó-művészet támogatása és méltó magas szintű képviselete. Hivatásos színművészek és előadó-művészek, amatőr előadók és civil közösségek, iskolák részére meghirdetett versmondó versenyek és események megrendezésével hoz létre saját produkciókat, rendezvényeivel népszerűsíti a magyar kultúra klasszikus és kortárs alkotásait határainkon innen és túl. Az Alapítvány minden évben versenyeket, seregszemléket, bemutatókat, táborokat, gálaműsort szervez a tehetségek támogatására és kibontakoztatására neves színművészek, előadóművészek részvételével.

A felhívás az alapítvány honlapján és Facebook oldalán érhető el, nevezni az ott található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

közérdekű programok

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.
17:54, Frissítve: 20:31

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.