Ugrás a tartalomra

Sportélet Szabadkán az 1880-as és 1890-es években

Az esemény kezdete
2023.09.18
09:53
Kubičković Ákos történész előadása: Sportélet Szabadkán az 1880-as és 1890-es években.

Az előadás keretében szó lesz a szabadkai sportélet létrejöttéről és szervezéséről a 19. század utolsó két évtizedében, a historizmus építészetének, iparművészetének és képzőművészetének idején. Említésre kerülnek az első sportegyesületek, egyes személyek, akiknek a szabadkai és palicsi sportélet szervezésében kiemelkedő szerep jutott, valamint néhány kiemelkedő sportmunkásról és sportolóról is szó lesz.
 

Az előadás a Historizmus Szabadkán című múzeumi kiállítás kísérőrendezvénye, magyar nyelven 2023. szeptember 27-én (szerda) 18 órai kezdettel kerül megrendezésre a Szabadkai Városi Múzeumban.

programajánló

Most

13:05, Frissítve: 13:18

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.