Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozója

2021.09.06
14:15
Forrás
Pannon RTV
2021. október 15-e és 24-e között Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozója a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület szervezésében.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 25. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában is díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2020. szeptember 19., vasárnap.

Jelentkezni online felületen is lehet a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQlFNNuK1KfAAKtFmK5zRb0po9n3oyM9FYEnPUqE2j_PZC7Q/viewform oldalra kattintva.

De megszokott módon a jelentkezési lapot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról is le lehet tölteni:
http://vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=641 

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Fábián Mónikánál a 069/554-12-16-os telefonszámon, illetve a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Varga Tamásnál a tamas@vmmi.org villámpostacímen.


A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért, a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek, a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek, a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának, a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának, és a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért, valamint a közönségdíj.

közérdekű programok
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.