Ugrás a tartalomra

Zentai Magyar Kamaraszínház áprilisi játékrendje

2021.04.06
19:53
2021.04.06
20:06
Forrás
Pannon RTV
Áprilisi játékrend

Április 7., szerda, 18.00 óra. Zentai Magyar Kamaraszínház (nagyterem)
A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka
Kondacs Gergely–Kucsov Borisz: A KÚT NEM A KIÚT
Western-moráldráma
Játsszák: Búbos Dávid, Mészáros Gábor, Kucsov Borisz,
Dalok, zene: Balla István és még sokan mások; Munkatársak: Urbán András, Góli Kornélia, Marina Sremac; Rendező: Kucsov Borisz.

El innen?
Miért? Hová? Mikor? Meddig?
Enni – lenni – menni.
Se időm, se pénzem nem-menni. Ez ilyen egyszerű?
Nekem jobb, mint másnak. Miért vagyok elégedetlen? Kell nekem ez? Megérdemlem a jobb életet? Nekem jobb, mint másnak? Lehet nekem több? Mit érdemlek? Meg kell haladnom apámat? Mi a határ? Meddig kell várnom? Jogom van többet akarni? Földön csúszni vagy felülemelkedni? Jöhetek ide? Mehetek oda? Van itt helyem? Lesz ott terem? Engem otthon emlékek várnak. Másnak is jobb, akárcsak nekem. Miért nem vagyok elégedett? Nyitva hagytam a kaput!
A boldogsághoz nem veget út?
Inkább majd megélem, hogy a kút nem a kiút...

Április 19., hétfő, 18.00 óra. Zentai Magyar Kamaraszínház (nagyterem)
Az Újvidéki Színház vendégjátéka
Rejtő Jenő: PISZKOS FRED, A KAPITÁNY
Szereplők: Fülig Jimmy – Gombos Dániel; A Vadsuhanc – Szalai Bence;  Piszkos Fred – Pongó Gábor.
A szingapúri gengszterek, akik pont olyanok, mint a Honolulu Star utasai és legénysége,
akik pont olyanok, mint az utca embere és mint a királyi palota lakói: Crnkovity Gabriella, Giricz Attila, Huszta Dániel, Kőműves Noémi, f. h., Ozsvár Róbert, Simon Melinda.
Adaptáció: Lénárd Róbert; Díszlet és jelmez: Árva Nóra m. v.; Színpadi mozgás: Crnkovity Gabriella; Zenei válogatás: Vukašin Vojvodić és Dienes Ákos; A rendező munkatársa: Vajda Stella m. v.; Rendező: Lénárd Róbert.

Teljesen hétköznapi helyzet: valaki 12-12 órában két műszakot vállal egy hajón, alvás nélkül. Közben lehet, hogy kitör az álomkór, lehet, hogy valakit megöltek, és elképzelhető, hogy az egésznek köze van az inkognitóhoz, ami talán egy furcsa szabású ing. Közben valószínűleg sosem derül ki, ki az igazi Trebitsch, él-e vagy hal-e Bob Warins, a kalóz, miért lett kedves a Nagy Bivaly és hogy lesz-e demokrácia a Boldogság Szigeteken. Mindeközben a hajókabinokban és Szingapúr lebujaiban ott bújkál minden idők legmocskosabb bűnözője, Piszkos Fred, a kapitány...
 


Április 29., csütörtök, 18.00 óra. Zentai Magyar Kamaraszínház (nagyterem)
A szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vendégjátéka
Somogyi Gyula - Eisemann Mihály - Zágon István: FEKETE PÉTER
zenés vígjáték
Dalszövegek:  Dalos László, Füredi Imre, Harmath Imre, Kellér Dezső, Szilágyi László, Zágon István.
Átdolgozta: Hársing Hilda.  
Az előadást engedélyezte a Hartai, a Hofra, a Proscenium és az Umpa Ügynökség.

Szereplők: Pierre Lenoir – Hajdú Tamás; Lucien Ouvrier és mások – Ralbovszki Csaba; Colette és mások – Fülöp Tímea m.v.; Claire és mások – Pámer Csilla (Pataki Gyűrű-díjas); mme. Lefebre és mások – Sziráczky Katalin m.v.; Charlie és mások – Baráth Attila.
Zenekar: Ifj. Kucsera Géza, Lakatos Mátyás m.v., Asztalos Alfréd m.v., Bíró Máté, m.v.
Díszlet- és jelmezterv: Kovács Dániel Ambrus & DAMON; Hangszerelés: Ifj. Kucsera Géza, Koreográfus: Gyenes Ildikó m.v. ; Dramaturg: Brestyánszki B. Rozi; Súgó/ügyelő/rendezőasszisztens: Kulhanek Edina; Rendező: Mezei Zoltán.

Pierre Lenoir egy hétköznapi, egyszerű fiatalember. Egyetlen különlegessége van: ő a Fekete Péter, azaz a világ legpechesebb embere. Szerencsére. Mert így történhet meg, hogy sok-sok kipróbált munka után elszegődik inasnak, és megismerkedik munkaadója, vagyis Lucien Ouvrier húgával, Colette-tel – és Lucien is megismeri Claire-t, a fiatal gépírólányt... Szerelem, zene, tánc, egy cseppnyi fájdalom, és sok-sok örömteli kacaj. A szabadkai Népszínház Magyar Társulata hat színész bravúros játékával  mutatja be a közel húszszereplős darabot – és elsöprő kalandot ígér egy rajzolt, de eleven világba.

A jegypénztár nyitvatartási ideje:
hétfő-szerda-péntek: 9-12 és 16-19
kedd-csütörtök: 9-12
valamint minden előadás kezdete előtt egy órával
telefonszám: 024/812-603
e-mail: jegypenztarszinhazzenta@gmail.com

közérdekű programok
Zentai Magyar Kamaraszínház

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!