Ugrás a tartalomra

Fõszerkesztõi csúcstalálkozó az Átjáróban

2009.01.13
18:07
[html] Fõszerkesztõi csúcstalálkozó az ÁtjáróbanAz Átjáró vendége volt Kókai Péter a délvidéki Magyar Szó és Molnár Norbert a felvidéki Új Szó fõszerkesztõje
[html]
Fõszerkesztõi csúcstalálkozó az Átjáróban

Az Átjáró vendége volt Kókai Péter a délvidéki Magyar Szó és Molnár Norbert a felvidéki Új Szó fõszerkesztõje. Bereki Anikó mûsorvezetõ mikrofonja elõtt az újságírók számot adtak az elmúlt évrõl, s terveikrõl.
Az újvidéki Magyar Szó és a pozsonyi Új Szó a határon túli magyarság tájékoztatásának legfontosabb sajtóorgánumai. E két újság vezetõit látta vendégül a Magyar Televízió népszerû határon túli mûsora, az Átjáró. Noha a két ország fejlettsége és aktuális politikai helyzete eltérõ, a magyar kisebbséget érintõ megszorítások, lelki és fizikai atrocitások Szlovákiában és Szerbiában is mindennaposak. Különösen nagy feladat hárul a sajtóra, hogy sokszor a politikai nyomás ellenére is hitelesen tájékoztassa a közvéleményt a történtekrõl. A közös, mindkét médiumot érintõ témák mellett idõszerû kérdések is szóba kerültek. Kókai Péter Szerbia és az Európai Unió ambivalens helyzetére tért ki, Molnár Norbert pedig az euró bevezetésének gazdasági vonatkozásait taglalta.
A beszélgetés rendhagyó lapszemlével ért véget, a fõszerkesztõk a nézõknek az elmúlt év legérdekesebb cikkei közül ajánlottak.
A nézõk az adást január 14-én, szerdán láthatják (m2, 11.30)

További hírek az MTV-rõl: www.mtvzrt.hu
[/html]

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.