Ugrás a tartalomra

Fõszerkesztõi csúcstalálkozó az Átjáróban

2009-01-13
18:07
[html] Fõszerkesztõi csúcstalálkozó az ÁtjáróbanAz Átjáró vendége volt Kókai Péter a délvidéki Magyar Szó és Molnár Norbert a felvidéki Új Szó fõszerkesztõje
[html]
Fõszerkesztõi csúcstalálkozó az Átjáróban

Az Átjáró vendége volt Kókai Péter a délvidéki Magyar Szó és Molnár Norbert a felvidéki Új Szó fõszerkesztõje. Bereki Anikó mûsorvezetõ mikrofonja elõtt az újságírók számot adtak az elmúlt évrõl, s terveikrõl.
Az újvidéki Magyar Szó és a pozsonyi Új Szó a határon túli magyarság tájékoztatásának legfontosabb sajtóorgánumai. E két újság vezetõit látta vendégül a Magyar Televízió népszerû határon túli mûsora, az Átjáró. Noha a két ország fejlettsége és aktuális politikai helyzete eltérõ, a magyar kisebbséget érintõ megszorítások, lelki és fizikai atrocitások Szlovákiában és Szerbiában is mindennaposak. Különösen nagy feladat hárul a sajtóra, hogy sokszor a politikai nyomás ellenére is hitelesen tájékoztassa a közvéleményt a történtekrõl. A közös, mindkét médiumot érintõ témák mellett idõszerû kérdések is szóba kerültek. Kókai Péter Szerbia és az Európai Unió ambivalens helyzetére tért ki, Molnár Norbert pedig az euró bevezetésének gazdasági vonatkozásait taglalta.
A beszélgetés rendhagyó lapszemlével ért véget, a fõszerkesztõk a nézõknek az elmúlt év legérdekesebb cikkei közül ajánlottak.
A nézõk az adást január 14-én, szerdán láthatják (m2, 11.30)

További hírek az MTV-rõl: www.mtvzrt.hu
[/html]

Most

13:28, Frissítve: 13:34

Leopárdokkal erősít a Magyar Honvédség

Az illetékesek szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.