Ugrás a tartalomra
Hagyományok Háza

Kalotaszeg körül forgott a világ

2022.05.10
19:17
Forrás
Hagyományok Háza
A Hagyományok Háza tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Táncház Napját. Az intézmény korábban közzétett Világraszóló kalotaszegi táncház felhívására hetven video érkezett.

A Hagyományok Háza május 7-én, a budapesti Liszt Ferenc téren tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Táncház Napját. A jeles eseményen a szervezők és a résztvevők az idén ötvenéves táncházmozgalomról is megemlékeztek. A táncünnep igazi színfoltja volt a Világraszóló kalotaszegi táncház felhívásra beküldött video-montázs bemutatója. A kis moziba Mihó Attila és zenekarának muzsikájára és Kacsó Hanga Borbála énekére készültek a felvételek.

Az áprilisban közzétett felhívásra hetven video érkezett Magyarországról, a Kárpát-medencéből, Nyugat-Európából, Észak- és Dél-Amerikából, Japánból, Hongkongból, Tajpejből. A filmkockákon gyerekek, tinédzserek, felnőttek és idősek ropták a táncot, a beküldők változatos helyszíneken mutatkoztak be. A kommentek alapján az akció méltó módon kapcsolódott a félévszázados táncházmozgalomhoz.

A Hagyományok Háza e kezdeményezését az elmúlt évben – a karantén időszakában – indította el, akkor a tizedik Táncház Napjára a Világraszóló széki táncház felhívásra félszáz anyag érkezett be. Ennek sikere nyomán született a Világraszóló kalotaszegi táncház.

 

Megtekinthető: https://www.facebook.com/hagyomanyokhaza/videos/371678371571850

Hagyományok Háza
MTVA

Most

21:00, Frissítve: 21:19

Kolumbia után irány München

Aranyéremmel tért haza a kishegyesi Világos Adriana a Kolumbiában megszervezett U 20-as világbajnokság gerelyhajító versenyéről. A kishegyesi gerelyhajító legközelebb vasárnap lép ismét pályára a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon.

Népszerű