Ugrás a tartalomra

Újabb közszolgálati mûsorok a Magyar Televízióban

2009.01.21
09:56
[html] Újabb közszolgálati mûsorok a Magyar TelevízióbanLégfrissítõ, Egészség ABC, Gyermekélet az m1-enKörnyezetvédelemrõl, egészségrõl és gyermeknevelésrõl szólnak a Magyar Televízió új közszolgálati mûsorai
[html]
Újabb közszolgálati mûsorok a Magyar Televízióban
Légfrissítõ, Egészség ABC, Gyermekélet az m1-en


Környezetvédelemrõl, egészségrõl és gyermeknevelésrõl szólnak a Magyar Televízió új közszolgálati mûsorai. Reisz András meteorológus a környezettudatos magatartást népszerûsíti, Zalatnai Brigitta a testi-lelki egészség kérdéseivel foglalkozik. Az egykori Baba TV stábja a Gyermekélet címû mûsorral jelentkezik. Januártól vasárnap délutánonként, új mûsorvezetõvel járja az országot a Fõtér.
Reisz András elõször tavaly mutatkozott meg mûsorvezetõi szerepkörben. Az Idõjárók sikere után 2009 januárjától a Légfrissítõ címû környezetvédelmi magazin arca lesz. A Magyar Televízió fiatal meteorológusa szerint az új mûsor azt mutatja majd meg, hogyan élhetjük mindennapjainkat környezettudatosan, hogyan óvhatjuk jobban a természetet apró hétköznapi változtatásokkal. Reisz András maga is aktívan részt vesz a mûsorban bemutatott ökológiai vizsgálatokban, és betekint közismert emberek, környezettudatos sztárok mindennapjaiba, akik között találunk igazi „zöld harcost” és kevésbé megszállott környezetvédõt. Légfrissítõ: minden vasárnap 15.40-tõl az m1-en.
Közvetlenül a környezetvédelmi magazin után kezdõdik a Fõtér. Az MTV egyik legnépszerûbb országjáró magazinja 2009-ben új idõpontban, vasárnap délután 16.10-tõl lesz látható. Ebben a hónapban magyarországi kastélyokat mutatnak be, bejárják Hódmezõvásárhely és Zalaegerszeg környékét. A nézõket Zalatnai Brigitta és Kovács Robi mellett a Deltából jól ismert, geográfus végzettségû Fiar Sándor kalauzolja, aki korábban természetfilmesként az Antarktiszon is forgatott.
Kéthetente szombaton déltõl, legközelebb január 24-én 12.35-tõl sugározza az m1 az Egészség ABC-t. Zalatnai Brigitta mûsorvezetésével különféle egészségügyi témákat, betegségeket és gyógymódokat térképeznek fel a mûsor szerkesztõi. Brigitta, aki egyébként társszerzõje volt a Teremtõ önismeret címû könyvnek, szívesen foglalkozik a testi-lelki egészség témájával: „Az adásokban egy ismert ember vall korábbi, már legyõzött betegségérõl, és arról, milyen változások, problémák, fel nem dolgozott traumák vezethettek a megbetegedéséhez, illetve hogyan sikerült meggyógyulnia. A mûsor ezeken a példákon keresztül is segíthet abban, hogy a testi egészséghez nélkülözhetetlen lelki harmóniát is megteremtsük magunkban”.
2009-tõl Gyermekélet néven folytatódik a Baba TV. Továbbra is sok szó esik az egész kicsikrõl, de az új magazinban már helyet kapnak a nagyobb gyerekek örömei és problémái is - a Baba TV-hez hasonlóan „sztárgyerekekkel” is beszélgetnek majd. Szigeti Krisztina szerkesztõ-mûsorvezetõ szerint a csütörtök délutánonként 15 órától jelentkezõ mûsor tematikája és világa kitárul, hiszen már a teljes gyermekkort felöleli a magazin. Komolyabb témák is helyet kapnak a 25 perces mûsorban, így szó lesz gyermekbetegségekrõl, a családi problémák, válsághelyzetek megoldásáról, az iskolaválasztás nehézségeirõl. A Gyermekélet kiemelt figyelmet fordít a speciális nevelési igényû gyerekekre, a mûsor szakértõi rendszeresen foglalkoznak ezzel a kérdéssel is.


További hírek az MTV-rõl:
www.mtvzrt.hu

[/html]

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.