Ugrás a tartalomra

Szabadkai Magyar Rádió - Péntek

06:00
Napindító
A kisebb családi gazdaságok korszerűsítése, a földművelés kombinálása az állattenyésztéssel és a konyhakerti növények termesztésével, továbbá a feldolgozó ipar fellendítése a falvakban tarthatná a lakosságot és a fiatalokat is - mondják a szakemberek.
Apróhirdetések, Lapszemle
Óránként 3 perces hírösszefoglalóval.
08:00
Híradó
08:20
Napindító
A hetekben többször is beszámoltunk már a környékbeli településeken fellobbanó határtüzekről. A legtöbb esetben emberi mulasztás okozza a balesetet - vélik az illetékesek.
Települési krónika, Gyászjelentések
Óránként 3 perces hírösszefoglaló.
10:00
Mozaik
Minden órában 3 perces hírösszefoglaló
11:05
Élő-világ
Vizet mindenkinek! - ez a szlogenje idén a víz világnapjának, amit március 22-én tartanak. Gligor Gellérttel, a Szabadkai Vízművek folyamatmenedzserével beszélgetünk.

12:00
Híradó
12:30
Mozaik
Minden órában 3 perces hírösszefoglaló
14:05
Kult-óra
Színvonalas programokkal, beszélgetőestekkel, előadásokkal és hangulatos koncertekkel várja az érdeklődőket a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Bodrogi Hajnalka és Polyákovity Izabella szervezőket kérdezzük a részletekről.

15:00
Mozaik
16:00
Híradó
16:30
Mérleg
Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében még az idén - árulta el Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes.
17:00
Zenei válogatás
18:05
Hangjegykoktél
Minden órában 3 perces hírösszefoglaló
19:00
Híradó
Péntek

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.