Ugrás a tartalomra

A szerbiai újságíróknak mutatkozott be Várdai István csellóművész

2017.10.05
13:50
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A Balassi Intézet - Collegium Hungaricum Belgrádi Magyar Intézetben sajtóreggeli keretében mutatkozott be a szerbiai újságíróknak Várdai István csellóművész csütörtökön Belgrádban.

A zenész az ArtLink Nemzetközi Fesztiválon lép fel vasárnap a Kolarac koncertteremben. A fesztivál célja, hogy a fiatal művészek karrierjét segítse, és a fellépők között a térség országainak ifjú zenészeit láthatja majd a közönség.

Várdai István jelenleg a világ egyik legismertebb és legfoglalkoztatottabb csellóművésze. A nézők számára a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor zsűritagjaként lehet ismert, illetve ő az a csellóművész, aki tavaly egy anonimitást kérő német mecénástól több millió dollár értékű Stradivari-csellót kapott. A hangszer ritkaságnak számít, ugyanis a világon csupán 65 Stradivari-cselló létezik.

Várdai István vasárnapi koncertje a visegrádi országok, vagyis a V4-ek magyar elnöksége apropóján valósul meg.

Várdai István, csellóművész: „Amennyire az időm engedi, és nagyon örülök annak, hogy az élet úgy produkálja, arra visz a sorsom, ha úgy tetszik, hogy egyre több olyan kiváló emberrel találkozom, akiknek ez ugyanúgy fontos, és lokálpatriótaként helyben ők már dolgoznak ezen. És amihez mi hozzá tudunk járulni, vagy amit én ehhez hozzá tudok tenni, hogy olyan inspirációt vagy olyan példát tudjak mutatni a gyerekeknek, akár egy olyan modellt, ami működik, és ami jól kifutotta magát.”

Várdai István
csellóművész
Belgrád

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.