Ugrás a tartalomra

Virágzik az illegális foglalkoztatás

2017.10.08
11:14
Forrás
Dnevnik
Több százezren keresik így a kenyerüket Szerbiában.

Mintegy 800 ezren dolgoznak feketén Szerbiában. A Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint ez év első féléve után több mint kétmillióan voltak foglalkoztatva az országban. Ugyanakkor készült egy felmérés is csaknem 11 és félezer háztartás megkérdezésével, amelyből kiderült, hogy Szerbiában körülbelül 2 millió 800 ezren dolgoznak. A kettő közötti különbség valójában azoknak a száma, akik illegálisan vállalnak munkát. Ők azok, akik nem bejegyzett cégeknél, vagy bejegyzett vállalatoknál, de munkaszerződés nélkül dolgoznak, illetve családtagok, akik úgymond „csak segítenek”. (Dnevnik)

illegális munka
feketemunka
Szerbia
felmérés
statisztika

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.