Ugrás a tartalomra
Pixabay/angelsover

Ön is 12 kiló ruhát vásárol évente?

2020-10-12
08:49
Forrás
021.rs
Zokniból, harisnyából és alsóneműből veszünk a legtöbbet.

Évente minden szerbiai állampolgár 12 kilogramm ruhaneműt vásárol, a legtöbb esetben zoknit és harisnyát - ez derül ki a kutatásokból.

Az országban egy év alatt 80 ezer tonna ruházat talál gazdára, ebből jön ki a fejenkénti 12 kiló.

Amennyiben az említett egy főre jutó ruhaneműt lebontjuk, akkor 8,3 zoknit és harisnyát, 7,5 darab női, vagy férfi alsóneműt, és 5,4 darab pólót, alsó ruházatot vásárolunk. Ezek az áruk állnak az első három helyen.

A szerbiaiak a legtöbb ruhát, több mint 60 százaléknyit boltokban, 16,2 százaléknyit pedig használtruha-boltokban vásárolják.

ruha
ruhavásárlás
használt ruha
zokni
harisnya
alsónemű
vásárlás

Most

15:34

Meghalt Larry King

Az amerikai televíziózás legendás alakja, a CNN korábbi műsorvezetője, tudósítója 87 éves korában egy Los Angeles-i kórházban hunyt el.
14:50, Frissítve: 17:26

Oltás az Újvidéki Vásár területén

Az Újvidéki Vásár egyes csarnokában szerda óta végzik a tömeges immunizációt. Első nap 1300-an, pénteken pedig már 2200-an vették fel a védőoltást. A kínai Sinopharm vakcinából kedden 5500 adag érkezett a városba, a napokban még ugyanennyi jött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.