Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Óvári Dániel

17. Öko tábor - Mutasd meg, mit tudsz!

2022.07.28
14:33
2022.07.28
17:21
Forrás
Pannon RTV
A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-tábort a kiserdei stadion mögötti téren. Az ötnapos rendezvény péntekig tart.

A táborban minden nap mintegy nyolcvanan vesznek részt. Mindig másik településről érkeznek vendégegyesületek, de bárkit szívesen látnak, nem csak fogyatékkal élő személyeket. Reggel kilenc órától, délután háromig vannak programok.

Kolenák Róbert, résztvevő, Szenttamás: „Sokat beszélgetni, szórakozni, élvezni dolgokat, kézimunkázni, amit akarsz. Én mindenben jó vagyok, rajzolni, festeni, mindenben jó vagyok."
 

Pannon RTV/ Óvári Dániel

A fogyatékkal élők szülei és gondviselői rendkívül hálásak a tábor szervezőinek, és az önkénteseknek, akik foglalkoznak a résztvevőkkel.

Takács Ilona, gondviselő, Szenttamás: „Azt, amit ők feláldoznak, az idejüket, a tudásukat, mindent ezekért a gyerekekért, mert ezeknek a gyerekeknek nem sok kell, kevés, ami boldogságot tud nekik okozni, és rengeteg önzetlen munkájuk van ebben az egészben, ilyen napot kellene többször tartani, hogy a beteg gyerekek, és az egészséges gyerekek együtt legyenek, mert ez mindkettőnek valamiféleképpen élmény. A betegnek azért, hogy lássa, a többi mit csinál, az egészségesek meg, hogy elfogadják a beteg gyerekeket, egészségesként."

Pannon RTV/ Óvári Dániel

Az értelmi fogyatékos résztvevőkkel defektológusok, logopédusok és szakképzett ápolók foglalkoznak.

Szabó Marinella, szervező, defektológus-logopédus, Gyöngy Egyesület, Szenttamás: „Az a cél, hogy az inklúziót ápoljuk, hogy mindenki egyforma. Mindenki részt vehet minden programban, minden sportversenyben, neveljük a szociális kapcsolatokat bennük."

Mutasd meg, mit tudsz! - ez a tábor idei mottója, így énekversenyt, és ki mit tud vetélkedőt is szerveztek a résztvevőknek.

tábor
Szenttamás
fogyatékkal élők

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59, Frissítve: 14:07

Zajlik a népszavazás Ukrajnában

Már csütörtökön napirendre tűzheti a moszkvai parlament a megszállt ukrán területek Oroszországhoz csatolásáról szóló törvényt az orosz állami hírügynökség szerin
13:45, Frissítve: 13:53

A jelnyelv nemzetközi napja

A siketek és nagyothallók nemzetközi hetét és a jelnyelv nemzetközi napját ünnepelték a Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesületében Szabadkán.
13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.