Ugrás a tartalomra
Pixabay

240 millió dollárt érő bitcoinja van, csak a jelszavát felejtette el

2021-01-13
20:50
2021-01-13
21:06
Forrás
Szerbiai RTV, New York Times
Nem tud hozzáférni 7002 bitcoinjához egy Kaliforniában élő programozó, mert elfelejtette a digitális pénztárcájának a jelszavát. Még két lehetősége maradt a helyes jelszó megadására - írja a New York Times.

A német származású, San Franciscóban dolgozó programozó Stefan Thomas állítása szerint igen kellemetlen helyzetbe került. Elfelejtett egy jelszavat, de nem akármilyet. Azt a jelszavat felejtette el, amivel hozzáférhet ahhoz a digitális pénztárcához, amely azt a 7002 bitcoint tartalmazza, amit kilenc évnek ezelőtt azért a videójáért kapott, amelyben elmagyarázza, hogy hogyan is működik ez a kriptovaluta.

Akkor a bitcoin értéke 2 és 6 dollár között mozgott, azonban azóta, főleg az előző év vége felé a kriptopénz értéke nagyban megnövekedett. Jelenleg egy bitcoin több mint 34 ezer dollárt ér. Így a számlán levő érték meghaladja a 240 millió dollárt.
A programozó a New York Timesnak adott interjújában elmondta, hogy eddig nyolcszor próbálkozott meg a jelszó megadásával, de minden alkalommal hibásan. Így már csak két próbálkozása maradt, mivel a merevlemez, amely a kriptovalutát tárolja, tíz hibás próbálkozás után lezár, az adatokat kódolja és a tartalma mindörökre elvész.

A cikk megjelenése után többen is felajánlották a segítségüket a digitális pénztárca feltöréséhez, amelyen állítólag a 240 millió dollár értékű bitcoint tárolják.

kriptovaluta
Bitcoin

Most

17:11, Frissítve: 17:19

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord Magyarországon

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton; a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Népszerű