Ugrás a tartalomra
Pixabay/studiopratisaad0/illusztráció

44 gramm - nem kevés, ha gyémántról van szó

2019-07-16
16:44
Forrás
MTI
Óriásgyémántot találtak Oroszországban. A drágakő a legnagyobb, amire eddig Európában bukkantak. 222,09 karátos, és az ország északi részén, a Grib lelőhelyen fedezték fel.

A korábbi rekorder is ehhez a térséghez kötődik, annak a Mihály arkangyal nevet adták. A most felbukkant követ még nem keresztelték el. A gyémántot megtaláló vállalat a követ Antwerpenben szándékozik eladni. A legjelentősebb vásárlók a cég szóvivője szerint izraeli vagy belgiumi illetőségűek. A Grib az egyik legjelentősebb gyémántlelőhely, amely tartalékait tekintve Oroszországban a negyedik, világviszonylatban pedig a hetedik helyen áll. Néhány napja találtak itt egy különleges, citromsárga árnyalatú gyémántot is.

A gyémánt az egyik legjelentősebb, legjobban értékelt és leginkább közkedvelt drágakő. A természetben előforduló legkeményebb drágakövünk, fénye és átlátszósága tökéletes. Ennek a különleges drágakőnek a fénytörése és a fényszórása a legmagasabb fokú. A karát igazából a gyémánt nagyságára utal. 1 karát 0,20 grammal egyenértékű. Vagyis a most megtalált orosz gyémánt nagyjából 4 dekát nyom.

gyémánt
drágakő
Oroszország
karát

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.