Ugrás a tartalomra
foldoraja.hu

60 perces sötétség március 27-én a bolygóért

2021.03.15
12:12
2021.03.15
12:19
Forrás
www.elobolygonk.hu
Idén március 27-én lesz a Föld órája.

A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékek megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt. A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A Természetvédelmi Világalap célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra és a környezettudatos életmód fontosságára – derül ki a szervezet közleményéből. Az idei Föld órája keretében március 27-én 20:30-tól ismét elsötétül egy órára a világ. Az akció azonban már korántsem csupán a 60 perces lekapcsolásról szól.
Arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy az emberi tevékenység következtében természeti kincseink súlyos mértékben és gyorsuló ütemben pusztulnak, de minden szereplő – kormányok, vállalatok és egyének – tehet azért, hogy megállítsuk ezt a tendenciát, hiszen csak akkor lehetünk egészségesek, ha hagyjuk élni a természetet.

„Hisszük, hogy a Föld órája erejét valójában a sok-sok apró cselekedet, helyi esemény adja. Idén március 27-én 20:30-tól te is oltsd le a világítást, és kapcsolj ki otthonodban minden elektronikus berendezést egy órára, ezzel kifejezheted támogatásodat természeti értékeink megóvása mellett” – biztat a kezdeményezéshez való csatlakozásra a WWF. Az eseménnyel kapcsolatos további információk a www.foldoraja.hu oldalon olvashatók.

Föld
föld órája

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű