Ugrás a tartalomra
Pixabay/Claudia Kirchberger

7-es erősségű földrengés volt az Antarktiszhoz tartozó Déli-Shetland-szigeteknél

2021-01-24
12:46
Forrás
Euronews
A rengés helyi idő szerint vasárnap hajnali fél egykor történt Chile legnagyobb antarktiszi bázisához, az Eduardo Freihez közel. A rengés középpontja a chilei bázistól 210 kilométerrel keletre a tengeren, tíz kilométeres mélységben volt.

A chilei belügyminisztérium cunamiriadót rendelt el, továbbá elrendelték a szomszédos falu, Villa Las Estrellas kiürítését, néhány óra múlva azonban feloldották a szökőárriadót. A dél-amerikai ország egyébként a világ egyik legföldrengésveszélyesebb országa: 2010-ben Concepción városban egy 8,8-es erősségű rengés több mint ötszáz ember halálát okozta. Hatvan évvel ezelőtt pedig szintén Chile szenvedte el a valaha mért legsúlyosabb földrengést, 9,6-es erősségűt, az ország déli részén lévő Valdiviában.

földrengés
Antarktisz

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.