Ugrás a tartalomra
Pixabay/stux

Akiknek szenvedélyük az utazás

2019-08-18
09:57
2019-08-18
10:03
Forrás
hirado.hu
Közel kilencszáz helyen járt a világon eddig az utazási világrekorder. Az amerikai származású Robert Bonifas pontosan 864 célállomáson fordult meg, ahol számtalan kalandos élménnyel gazdagodott.

Néhány hónappal ezelőtt a 82 éves férfi még csak a második volt a ranglistán, de miután meglátogatta a 193 ENSZ tagországban a szám szerint 864. célállomást, megelőzte a 74 éves Donald Parrisht. Életkoránál fogva mégis az 54 éves, jelenleg a dobogó harmadik fokán álló Charles Veley a legesélyesebb arra, hogy a lemaradást behozva és az eddigi eredményeket túlszárnyalva később az élre törjön. A jelenlegi első helyezett Robert Bonifasnak nem kellett külön gondoskodnia a megélhetésről utazásai közben, ő ugyanis épp a munkájának köszönheti a kalandos életét. Riasztórendszereket forgalmazó cégével kezdett el utazni, ám később az utazás lett a szenvedélye.

A nyugdíjazásáig egy telekommunikációs cég kutatólaboratóriumában dolgozó Don Parrish utazás iránti szenvedélye a gyerekkorában olvasott kalandregényekből fakad, agglegényként pedig családjának sem kell elszámolnia idejével és félretett pénzével.

Eifel-torony

A lista harmadik helyezettje Charles Veley, akire teljes mértékben igaz, hogy szenvedélyéből, az utazásból él. Charles leghosszabb, egyedül megtett utazása 71 nap volt, amit végig tengeren töltött. Volt, hogy letartóztatták, kirabolták és majdnem halálra fagyott. „Egyszer fordult elő, hogy az életemet kellett féltenem, amikor hajótörést szenvedtünk a világ egyik legtávolabbi szigetén” – számolt be emlékeiről Charles Veley. Mint mondta, „ez egy expedíció volt, amely az első sziget felderítése céljából indult 400 mérföldre az Antarktisztől”.

Charles azt mondja, a nigériai Lagosba semmi pénzért nem menne vissza, de van olyan hely is, ahova visszahúz a szíve. Ez nem más, mint a Lord Howe-szigetcsoport, amely Ausztráliához tartozik. Szerinte egy elképesztően gyönyörű világörökség ez az Ausztrál Nemzeti Parkban.

Sydney

Bár a lista első helyéért folyamatos a versengés, az eredmények pedig hónapról hónapra változnak, a világ legnagyobb utazói mégsem állnak harcban egymással. Sőt, előfordul, hogy egy-egy útra együtt indulnak el.

utazás
utazó
rekord

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.