Ugrás a tartalomra
Tanjug/Lindsay Possumato/Ravensbeard Wildlife Center via AP

Apró baglyot mentettek ki egy New York-i karácsonyfa ágai közül

2020-11-19
10:51
2020-11-19
11:02
Forrás
MTI
Apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül. A madarat a munkások találták meg, akik a fenyőt szállították. Most egy közeli madárrezervátumban ápolják, Rockefellernek nevezték el.

A rezervátumban megitatták és "annyi egeret adtak neki, amennyit csak meg tud enni", mivel a háromnapos szállítás alatt végig éhezett. "Az a csoda, hogy nem zúzták össze" - tette hozzá Ellen Kalish, a madár gondozója.

Rockefellert szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére kitűnő állapotban van. Kicsiny méretei ellenére Rockefeller kifejlett felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra.

"Erősen éjszakai életet él, aki nem keresi, nem is nagyon találkozhat vele" - magyarázta Kalish. Egyes példányok télen délre vándorolnak, mások maradnak a hideg északon. Amint Rockefeller meggyógyult, visszaengedik az erdőbe.  Elmondta, hogy a kis bagoly megmentése a 2020-as év összes rossz híre között "olyan történet, amit meg kellett osztani". Annál is inkább, mert a 23 méter magas fenyőt a közösségi médiában sok kritika érte szerény külseje, ritkásan nőtt ágai miatt. Volt, aki szerint a fa "a megfelelő tisztelgés a felejthető év előtt".

apró
bagoly
fűrészbagoly
New York
Rockefeller Center
karácsonyfa

Most

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.