Ugrás a tartalomra
Elevenszülő gyík
Wikimedia Commons by Maseltov

Az elevenszülő gyík az év hüllője

2018-01-17
16:44
2018-01-17
16:53
Forrás
hirado.hu
Az elevenszülő gyíkot választotta a 2018-as év hüllőjének a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kétéltű- és hüllővédelmi szakosztálya.

Ez az egyedi faj a jégkorszak óta elevenszülő, és leginkább a hűvös és nedves élőhelyeket kedveli. Bár a hüllő Észak- és Északnyugat-Európa nagy részén gyakori gyíkfajnak számít, Magyarországon kimondottan ritka és fokozottan védett, természetvédelmi értéke 100 ezer forint.

elevenszülő gyík
év hüllője
magyarország

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
MondoCON jelmez

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.