Ugrás a tartalomra
Elevenszülő gyík
Wikimedia Commons by Maseltov

Az elevenszülő gyík az év hüllője

2018-01-17
16:44
2018-01-17
16:53
Forrás
hirado.hu
Az elevenszülő gyíkot választotta a 2018-as év hüllőjének a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kétéltű- és hüllővédelmi szakosztálya.

Ez az egyedi faj a jégkorszak óta elevenszülő, és leginkább a hűvös és nedves élőhelyeket kedveli. Bár a hüllő Észak- és Északnyugat-Európa nagy részén gyakori gyíkfajnak számít, Magyarországon kimondottan ritka és fokozottan védett, természetvédelmi értéke 100 ezer forint.

elevenszülő gyík
év hüllője
Magyarország

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.