Ugrás a tartalomra

Az Eliminátorok nyertek a magyarkanizsai Tisza-parton

2022.06.29
16:39
2022.06.29
17:33
Forrás
Pannon RTV
Ez pedig azt jelenti, hogy a piros pólós csapat győzelmével ért véget az idei Tábor határok nélkül elnevezésű diákvetélkedő.

Két év kihagyás után idén nyolc napon át 15 vajdasági középiskola 120 diákja mérhette össze tudását és ügyességét a csapatjátékokban. A tábor célja idén is a nemzeti sokszínűség hirdetése és népszerűsítése volt. A legjobbak jutalma egy tanulmányi kirándulás, amelyre az ősz során kerül sor.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság 2015 óta szervezi ezt a tábort, amely valójában a multikulturalizmust, a nemzetek közötti toleranciát hivatott fejleszteni, és a diákokhoz közelebb vinni. Ez egy nagyon hasznos tábor hiszen több száz gyerek ebben az elmúlt időszakban részt vett ezeken a játékokon, és alkalmuk adódott játékos módon egymást megismerni, egymás szokásait is megismerni, és ezáltal közelebb kerülni ahhoz, amit mi multikulturalizmusnak nevezünk, és a tartományban ezzel szeretünk dicsekedni, hogy mi egy olyan társadalom vagyunk, amely megbecsüli más értékeit is.”

Eliminátor
Magyarkanizsa
Tisza
Tisza-part

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.