Ugrás a tartalomra
Tanjug/NASA via AP

Az első tisztán női űrséta

2019-10-18
11:25
2019-10-18
11:34
Forrás
hvg.hu
A NASA bejelentette, hogy pénteken, magyar idő szerint fél egykor kezdődik meg az első olyan űrséta, amelyen csak nők vesznek részt.

A női űrsétát korábbra tervezték, de akkor az egyik űrhajós méretében nem volt szkafander. A megfelelő űrruha elengedhetetlen ahhoz, hogy az űrhajós sikeresen végrehajtsa a sétát, ugyanis a rossz méret korlátozza a mozgását. Az űrsétára speciális űrruhát használnak, amely akár 250 kilogrammot is nyomhat felszereléstől függően, de szerencsére odafent a súlyát nem kell cipelni. A küldetést Christina Koch és Jessica Meir hajtja végre, feladatuk a Nemzetközi Űrállomás egy elektronikai berendezésének cseréje. A NASA élőben közvetíti az űrsétát.

NASA
űrséta
világűr
űrhajós

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.