Ugrás a tartalomra
Tanjug/NASA via AP

Az első tisztán női űrséta

2019-10-18
11:25
2019-10-18
11:34
Forrás
hvg.hu
A NASA bejelentette, hogy pénteken, magyar idő szerint fél egykor kezdődik meg az első olyan űrséta, amelyen csak nők vesznek részt.

A női űrsétát korábbra tervezték, de akkor az egyik űrhajós méretében nem volt szkafander. A megfelelő űrruha elengedhetetlen ahhoz, hogy az űrhajós sikeresen végrehajtsa a sétát, ugyanis a rossz méret korlátozza a mozgását. Az űrsétára speciális űrruhát használnak, amely akár 250 kilogrammot is nyomhat felszereléstől függően, de szerencsére odafent a súlyát nem kell cipelni. A küldetést Christina Koch és Jessica Meir hajtja végre, feladatuk a Nemzetközi Űrállomás egy elektronikai berendezésének cseréje. A NASA élőben közvetíti az űrsétát.

NASA
űrséta
világűr
űrhajós

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.
17:51

Szlovéniában nincs járvány

Szlovéniában harmadik napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet, és ötödik napja senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.