Ugrás a tartalomra
Wikimedia Commons/Flickr/Tony Hisgett from Birmingham, UK

Azonosították a világ első mindenevő cápafaját

2018-09-05
20:06
2018-09-05
20:16
Forrás
MTI
A világ első mindenevő cápafajaként azonosították kutatók a kerek fejű pörölycápát. A faj étrendjének nagyjából 60 százalékát tengeri fű teszi ki, de rákokat, csigákat és csontos halakat is fogyaszt.

A Csendes-óceán keleti részének sekélyebb részében, az Atlanti-óceánon és a Mexikói-öbölben fordul elő nagy számban. A tengeri fűben lévő szerves anyagoknak több mint a felét megemésztik a cápák, ezzel gyarapítva súlyukat.

A mostani eredmények a kutatók szerint nem csupán azért fontosak, mert megdöntik azon elképzelést, hogy minden cápafaj kizárólag húst eszik, hanem azért is, mert új megvilágításba helyezik a tengerifűmezők jelentette törékeny és kulcsfontosságú élőhelyeket.

kerekfejű pörölycápa
mindenevő

Most

12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.
11:27, Frissítve: 11:40

Magyar sikerek, szerb kiesés az Európa Ligában

A szerb csapatok közül a nisi Radnički lépett pályára, de búcsúra kényszerült, hiszen 2:2-re végzett a Flora Tallinn ellen. Mindhárom magyar csapat továbbjutott a labdarúgó Európa-ligában.
11:17, Frissítve: 11:23

Magyarországon a csantavéri bérgyilkos

Magyarországra hozták Dér Csabát, a csantavéri bérgyilkost. A két gyilkossággal gyanúsított férfit márciusban fogták el Prágában, most kommandósok hozták a határig.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.