Ugrás a tartalomra
Wikimedia Commons/Flickr/Tony Hisgett from Birmingham, UK

Azonosították a világ első mindenevő cápafaját

2018-09-05
20:06
2018-09-05
20:16
Forrás
MTI
A világ első mindenevő cápafajaként azonosították kutatók a kerek fejű pörölycápát. A faj étrendjének nagyjából 60 százalékát tengeri fű teszi ki, de rákokat, csigákat és csontos halakat is fogyaszt.

A Csendes-óceán keleti részének sekélyebb részében, az Atlanti-óceánon és a Mexikói-öbölben fordul elő nagy számban. A tengeri fűben lévő szerves anyagoknak több mint a felét megemésztik a cápák, ezzel gyarapítva súlyukat.

A mostani eredmények a kutatók szerint nem csupán azért fontosak, mert megdöntik azon elképzelést, hogy minden cápafaj kizárólag húst eszik, hanem azért is, mert új megvilágításba helyezik a tengerifűmezők jelentette törékeny és kulcsfontosságú élőhelyeket.

kerekfejű pörölycápa
mindenevő

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Holdfogyatkozás fázisai

Egyedülálló holdfogyatkozás pénteken este

Az évszázad leghosszabb, 103 perces teljes holdfogyatkozása lesz pénteken, a Mars pedig 15 éve nem volt ilyen közel a Földhöz, mint ezekben a napokban. Európából is megfigyelhető lesz.