Ugrás a tartalomra
Wikimedia Commons/Flickr/Tony Hisgett from Birmingham, UK

Azonosították a világ első mindenevő cápafaját

2018-09-05
20:06
2018-09-05
20:16
Forrás
MTI
A világ első mindenevő cápafajaként azonosították kutatók a kerek fejű pörölycápát. A faj étrendjének nagyjából 60 százalékát tengeri fű teszi ki, de rákokat, csigákat és csontos halakat is fogyaszt.

A Csendes-óceán keleti részének sekélyebb részében, az Atlanti-óceánon és a Mexikói-öbölben fordul elő nagy számban. A tengeri fűben lévő szerves anyagoknak több mint a felét megemésztik a cápák, ezzel gyarapítva súlyukat.

A mostani eredmények a kutatók szerint nem csupán azért fontosak, mert megdöntik azon elképzelést, hogy minden cápafaj kizárólag húst eszik, hanem azért is, mert új megvilágításba helyezik a tengerifűmezők jelentette törékeny és kulcsfontosságú élőhelyeket.

kerekfejű pörölycápa
mindenevő

Most

20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.