Ugrás a tartalomra
Wikimedia Commons/Flickr/Tony Hisgett from Birmingham, UK

Azonosították a világ első mindenevő cápafaját

2018-09-05
20:06
2018-09-05
20:16
Forrás
MTI
A világ első mindenevő cápafajaként azonosították kutatók a kerek fejű pörölycápát. A faj étrendjének nagyjából 60 százalékát tengeri fű teszi ki, de rákokat, csigákat és csontos halakat is fogyaszt.

A Csendes-óceán keleti részének sekélyebb részében, az Atlanti-óceánon és a Mexikói-öbölben fordul elő nagy számban. A tengeri fűben lévő szerves anyagoknak több mint a felét megemésztik a cápák, ezzel gyarapítva súlyukat.

A mostani eredmények a kutatók szerint nem csupán azért fontosak, mert megdöntik azon elképzelést, hogy minden cápafaj kizárólag húst eszik, hanem azért is, mert új megvilágításba helyezik a tengerifűmezők jelentette törékeny és kulcsfontosságú élőhelyeket.

kerekfejű pörölycápa
mindenevő

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.