Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A balkezesek nemzetközi világnapja

2019-08-13
10:19
Forrás
Pannon RTV
A Föld népességének csaknem 15 százalékát teszik ki a balkezesek, vagyis akik íráshoz, kézi munkákhoz elsősorban bal kezüket használják.

Ezen a napon rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a balkezesek problémáira a jobbára jobbkezesekre tervezett világban. Napjainkban egyre nagyobb figyelmet szentel nekik a kereskedelem is, már több, kifejezetten a számukra készült szerszámot és egyéb használati tárgyat lehet vásárolni.

A híres balkezesek közt találjuk Julius Caesart, Napóleont, Leonardo da Vincit, Beethovent és Mozartot vagy éppen Bill Clintont, Paul McCartneyt, Stinget és Tom Cruise-t.

balkezes
világnap

Most

22:23, Frissítve: 22:40

Ötven fokosra izzik Ausztrália

Nyugat-Ausztráliában már napok óta negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek.
16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.