Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A balkezesek nemzetközi világnapja

2019-08-13
10:19
Forrás
Pannon RTV
A Föld népességének csaknem 15 százalékát teszik ki a balkezesek, vagyis akik íráshoz, kézi munkákhoz elsősorban bal kezüket használják.

Ezen a napon rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a balkezesek problémáira a jobbára jobbkezesekre tervezett világban. Napjainkban egyre nagyobb figyelmet szentel nekik a kereskedelem is, már több, kifejezetten a számukra készült szerszámot és egyéb használati tárgyat lehet vásárolni.

A híres balkezesek közt találjuk Julius Caesart, Napóleont, Leonardo da Vincit, Beethovent és Mozartot vagy éppen Bill Clintont, Paul McCartneyt, Stinget és Tom Cruise-t.

balkezes
világnap

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.