Ugrás a tartalomra
Pixabay/KENHORI

Bécs a világ legélhetőbb városa külföldieknek

2019-03-13
16:46
2019-03-13
16:58
Forrás
Index, mercer.com
Bécs a világ legélhetőbb városa külföldieknek a New York-i székhelyű Mercer nevű tanácsadócég új ranglistája szerint. Az 1,9 millió lakosú osztrák főváros tizedik éve áll a toplista élén.

Az indoklás szerint ott megfizethető a közellátás és bőségesek a lakhatási lehetőségek.

A ranglista második helyén Zürich szerepel, a harmadikon München, az új-zélandi Auckland és a kanadai Vancouver osztozik. Budapest a 76., Belgrád a 139. helyen végzett. Az összesített ranglista alján változatlanul Bagdad áll.

A cég 231 várost rangsorolt. Tíz kategória 39 tényezőjét vették figyelembe, köztük a politikai és társadalmi környezetet, a közszolgáltatásokat, a lakhatást, az egészségügyet, a szabadidős és sportlehetőségeket, az oktatást és a kulturális életet.

Bécs
legélhetőbb város
Mercer

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.