Ugrás a tartalomra
Pixabay/KENHORI

Bécs a világ legélhetőbb városa külföldieknek

2019-03-13
16:46
2019-03-13
16:58
Forrás
Index, mercer.com
Bécs a világ legélhetőbb városa külföldieknek a New York-i székhelyű Mercer nevű tanácsadócég új ranglistája szerint. Az 1,9 millió lakosú osztrák főváros tizedik éve áll a toplista élén.

Az indoklás szerint ott megfizethető a közellátás és bőségesek a lakhatási lehetőségek.

A ranglista második helyén Zürich szerepel, a harmadikon München, az új-zélandi Auckland és a kanadai Vancouver osztozik. Budapest a 76., Belgrád a 139. helyen végzett. Az összesített ranglista alján változatlanul Bagdad áll.

A cég 231 várost rangsorolt. Tíz kategória 39 tényezőjét vették figyelembe, köztük a politikai és társadalmi környezetet, a közszolgáltatásokat, a lakhatást, az egészségügyet, a szabadidős és sportlehetőségeket, az oktatást és a kulturális életet.

Bécs
legélhetőbb város
Mercer

Most

17:49

Forma-1 - Hamilton győzött Monacóban

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, és ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben.
17:12, Frissítve: 17:43

Potápi: Meg kell védeni a nemzetet

Az országot 1100 éven át védelmező hősökhöz hasonlóan nekünk sincs más feladatunk, mint megvédeni határainkat, Magyarország területi épségét és a nemzetet.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.