Ugrás a tartalomra
Törökbecsei Vadásztársaság

Befejeződött a Sóskopó rehabilitációs projektje

2020-04-04
10:43
2020-04-04
10:49
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a Törökbecséhez közel található Sóskopó Speciális Természeti Rezervátumra vonatkozó rehabilitációs projekt, melyet a bánáti település a magyarországi Sándorfalvával közösen valósított meg.

A természeti és kulturális örökség helyreállítása a jövőbeli fejlődés érdekében nevű IPA projekt a többi között infrastrukturális munkálatokat is felölelt, azzal a céllal, hogy a ramsari egyezményben szereplő természeti kincset a jövőben könnyebben közelíthessék meg a szerbiai vagy külföldi turisták.

Emellett a határon átívelő sikeres pályázatnak köszönhetően úgy a Sóskopóval, mint a bánáti településsel kapcsolatosan, az elmúlt két évben a tevékenységek igen sokszínűek voltak.  Több műhelymunkát, kulturális eseményt is szerveztek. 2019. augusztusában a XXIV. Tiszai Akvarell Akadémia festőtelepet is a Sóskopónak szentelték, ugyanakkor ennek jegyében zajlott a hagyományos Ricsaj - bánáti népművészeti találkozó. A hagyományos Darufesztiválon tavaly több mint száz törökbecsei és sándorfalvi gyermek vett részt, akik megismerkedtek a rezervátum élővilágával, a természetvédelem fontosságával, ugyanakkor a megfigyelés modern technológiáival.

Az egyik legnépszerűbb rendezvény a Fotószafari lett, amit számos résztvevő szívesen fogadott, hiszen lehetőség adódott úgy a sándorfalvi Nádas-tó megörökítésére, mint a Sóskopó élővilágának a fényképezésére is. A projekt összértéke 490 ezer euró volt, amelyből Törökbecsének 232 ezer eurót hagytak jóvá.

Sóskopó
Törökbecse
IPA
természetvédelem

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.