Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Befejeződött a zimonyi vár felújításának újabb szakasza

2019-12-12
14:35
2019-12-12
18:57
Forrás
Pannon RTV
A zimonyi Hunyadi-torony, vagy más néven Millenniumi-torony helyreállítása még hátra van, de ennek felújítása is a közeljövő tervei között szerepel.

Ez a torony a magyar történelem szempontjából is fontos, hiszen a nándorfehérvári diadalra emlékezteti az odalátogatókat. A mostani felújítási munkálatok 34 millió dinárba kerültek, ebből 12 milliót az Igazságügyi Minisztérium, 12 milliót a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium, 10 milliót pedig Belgrád városa biztosított. A vár csütörtöki körbejárásakor elhangzott, a történelmi emlékek megóvása nagyon fontos a szerb főváros számára.

Mirko Čikiriz, igazságügyi államtitkár, Szerbia: „Mindannyian tudatában vagyunk a Gárdos jelentőségének, amely nemcsak Zimony, hanem egész Szerbia kulturális öröksége szempontjából fontos. Nagy megtiszteltetés, hogy Belgrád városának és az Idegenforgalmi Minisztériumnak a partnerei lehetünk ebben a projektben. Mi az utóbbi négy évben az ügyészségi kiegyezési pénzből, illetve a büntetőeljárás elvetéséből származó összegből 450 projektet támogattunk, amelyek kiemelten jelentősek azokon a területeken, amelyeket már felsoroltam. Minderre 1,6 milliárd dinárt különítettünk el.”

zimonyi vár
Hunyadi-torony

Most

22:37, Frissítve: 22:45

Veretlenül megy tovább a szerb csapat

Az olimpiai bajnok szerb válogatott hét góllal nyert a holland csapat ellen a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján a csoportküzdelmek szombati zárófordulójában.
21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.