Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Befejeződött a zimonyi vár felújításának újabb szakasza

2019-12-12
14:35
2019-12-12
18:57
Forrás
Pannon RTV
A zimonyi Hunyadi-torony, vagy más néven Millenniumi-torony helyreállítása még hátra van, de ennek felújítása is a közeljövő tervei között szerepel.

Ez a torony a magyar történelem szempontjából is fontos, hiszen a nándorfehérvári diadalra emlékezteti az odalátogatókat. A mostani felújítási munkálatok 34 millió dinárba kerültek, ebből 12 milliót az Igazságügyi Minisztérium, 12 milliót a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium, 10 milliót pedig Belgrád városa biztosított. A vár csütörtöki körbejárásakor elhangzott, a történelmi emlékek megóvása nagyon fontos a szerb főváros számára.

Mirko Čikiriz, igazságügyi államtitkár, Szerbia: „Mindannyian tudatában vagyunk a Gárdos jelentőségének, amely nemcsak Zimony, hanem egész Szerbia kulturális öröksége szempontjából fontos. Nagy megtiszteltetés, hogy Belgrád városának és az Idegenforgalmi Minisztériumnak a partnerei lehetünk ebben a projektben. Mi az utóbbi négy évben az ügyészségi kiegyezési pénzből, illetve a büntetőeljárás elvetéséből származó összegből 450 projektet támogattunk, amelyek kiemelten jelentősek azokon a területeken, amelyeket már felsoroltam. Minderre 1,6 milliárd dinárt különítettünk el.”

zimonyi vár
Hunyadi-torony

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.