Ugrás a tartalomra
Tanjug/Paul Zinken/dpa via AP

Beperelték a fiúkórust, mert lányukat nem vették fel

2019-08-23
18:24
2019-08-23
18:40
Forrás
index.hu
Kilencéves lányuk nevében a szülők perelték be a nagy múltú berlini fiúkórust, mert a lányt nem vették fel közéjük.

A lány már legalább háromszor próbált bekerülni a kórusba az elmúlt három évben, de újra és újra elutasították. Utoljára márciusban próbálkozott, amikor is meghívták, hogy énekeljen egy bizottság előtt, de akkor meg azt mondták neki, nincs meg benne a kellő elhivatottság és kivételes tehetség ahhoz, hogy bekerüljön. Azt is mondták, a hangi adottságai nem egyeztethetőek össze a fiúkéival.

A szülei beperelték a Berlini Állami és Dómkórust és tulajdonosát, a Berlin Művészeti Egyetemet. A szülők arra hivatkoznak, hogy az elutasítás sérti a nemi megkülönböztetést tiltó törvényt.

A bíróság döntött. Kimondta, hogy a művészeti szabadság felülírja az egyenlő bánásmódhoz való jogot a lány esetében. A kórus vezetőjének adtak igazat, amikor azt mondta, a pereskedő lány hangja nem illik a kóruséba, így nem vehetik fel.

A kórust 1465-ben alapították 5 énekes fiúval, amikor a nők még nem énekelhettek vagy szólalhattak fel templomokban. Eltelt azóta több mint 550 év, az énekesek száma 250-re rúgott, csak egy valami nem változott: azóta is mind fiúk, a kórusnak eddig sohasem volt női énekese. Bár a lány bekerülhetne egy női kórusba, oda nem akar menni, mert nem kapná meg ugyanazt a színvonalas oktatást, mint a másikban. 

Berlin
fiúkórus

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.