Ugrás a tartalomra

Cél a tökéletes paradicsom

2018-09-06
18:05
Forrás
Szerbiai RTV
A tökéletes paradicsom létrehozásán dolgoznak az izraeli tudósok, mégpedig egy európai projekten belül.

A cél, hogy egy olyan típust hozzanak létre, amely jól tűri a szárazságot, közben ízletes és jól terem. Amit Koh, a Jeruzsálemi Egyetem tudósa elmondta, jelenleg azt vizsgálják, hogy minimális öntözés mellett kiemelkedő terméshozamot érjenek el. Ezért a kísérleti területet 40 ezer paradicsom palántával ültették be, amit háromhetente öntöznek. A kutatók azt is vizsgálják, mely fajok állnak ellen leginkább a különféle kártevőknek és növénybetegségeknek.

paradicsom
Jeruzsálemi Egyetem

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Holdfogyatkozás fázisai

Egyedülálló holdfogyatkozás pénteken este

Az évszázad leghosszabb, 103 perces teljes holdfogyatkozása lesz pénteken, a Mars pedig 15 éve nem volt ilyen közel a Földhöz, mint ezekben a napokban. Európából is megfigyelhető lesz.