Ugrás a tartalomra

Cél a tökéletes paradicsom

2018-09-06
18:05
Forrás
Szerbiai RTV
A tökéletes paradicsom létrehozásán dolgoznak az izraeli tudósok, mégpedig egy európai projekten belül.

A cél, hogy egy olyan típust hozzanak létre, amely jól tűri a szárazságot, közben ízletes és jól terem. Amit Koh, a Jeruzsálemi Egyetem tudósa elmondta, jelenleg azt vizsgálják, hogy minimális öntözés mellett kiemelkedő terméshozamot érjenek el. Ezért a kísérleti területet 40 ezer paradicsom palántával ültették be, amit háromhetente öntöznek. A kutatók azt is vizsgálják, mely fajok állnak ellen leginkább a különféle kártevőknek és növénybetegségeknek.

paradicsom
Jeruzsálemi Egyetem

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.