Ugrás a tartalomra
Pixabay

A csúcson is netezne? - megteheti

2022.08.18
10:51
Forrás
RTS
Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

A tanzániai kormány kedden telepítette a szélessávú hálózatot a csúcsra vezető út 3720 méteres magasságban található táborában, amit az ország információs minisztere történelmi jelentőségűnek nevezett. Szerinte korábban kicsit veszélyes volt megmászni a hegyet internetkapcsolat nélkül. Elmondása szerint az év végére már az 5895 méter magas csúcson is lesz internetkapcsolat.

A Kilimandzsáróra évente 35 ezer ember próbál meg feljutni, emiatt a hegy fontos turisztikai bevételi forrása Tanzániának, de a szomszédos Kenyának is.

Kilimandzsáró
internet

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.