Ugrás a tartalomra
Pixabay/OpenClipart-Vectors

Egy aszteroida világította be az eget Franciaország felett

2023.02.13
12:56
Forrás
idokep.hu
Hétfőre virradó hajnalban egy meteor nappali világosságot okozva égett el a légkörbe érve Franciaország felett.

A Nemzetközi Meteorológiai Szervezet szerint az eset egy lehetséges meteorithullás forrása lehet. A robbanás Dél-Angliában és Walesben is látható volt. Az eset különlegességét növeli, hogy általában ritkán fedeznek fel előre becsapódó égitesteket, a történelem során mindössze hetedik alkalommal fordult elő, hogy előre lehetett tudni ilyenről. A begyűjtött darabok jövőbeli vizsgálatok tárgyát képezhetik.

aszteroida
Franciaország

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.