Ugrás a tartalomra
Pixabay/carelbron0

Egy hét alatt öt elpusztult bálna vetődött partra Szicíliában

2019-05-26
19:20
2019-05-26
19:27
Forrás
index.hu
Eddig három tetemből kettő gyomrában találtak műanyagot a szakértők.

A Páduai Egyetem egyik professzora elmondta, csak a részletes boncolás fogja felfedni, mi ölte meg az állatokat, de az, hogy eddig háromból kettőnek a gyomrában műanyagot találtak, mindenképpen aggodalomra ad okot. Ez megerősíti azt, hogy ez a szennyezés jelentős mértékű a tengerek mélyén is és leginkább a fiatal állatokat veszélyezteti – mondta a professzor. Az utóbbi öt hónapban eléggé megszaporodtak az ilyen esetek Olaszország partvidékén. Márciusban például Szardínián vetődött partra egy állapotos bálna teteme, amelynek gyomrából 22 kilónyi műanyag került elő.

Szicília
bálna
műanyag
Páduai Egyetem

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.