Ugrás a tartalomra
Pixabay/carelbron0

Egy hét alatt öt elpusztult bálna vetődött partra Szicíliában

2019-05-26
19:20
2019-05-26
19:27
Forrás
index.hu
Eddig három tetemből kettő gyomrában találtak műanyagot a szakértők.

A Páduai Egyetem egyik professzora elmondta, csak a részletes boncolás fogja felfedni, mi ölte meg az állatokat, de az, hogy eddig háromból kettőnek a gyomrában műanyagot találtak, mindenképpen aggodalomra ad okot. Ez megerősíti azt, hogy ez a szennyezés jelentős mértékű a tengerek mélyén is és leginkább a fiatal állatokat veszélyezteti – mondta a professzor. Az utóbbi öt hónapban eléggé megszaporodtak az ilyen esetek Olaszország partvidékén. Márciusban például Szardínián vetődött partra egy állapotos bálna teteme, amelynek gyomrából 22 kilónyi műanyag került elő.

Szicília
bálna
műanyag
Páduai Egyetem

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.