Ugrás a tartalomra
Pixabay/carelbron0

Egy hét alatt öt elpusztult bálna vetődött partra Szicíliában

2019-05-26
19:20
2019-05-26
19:27
Forrás
index.hu
Eddig három tetemből kettő gyomrában találtak műanyagot a szakértők.

A Páduai Egyetem egyik professzora elmondta, csak a részletes boncolás fogja felfedni, mi ölte meg az állatokat, de az, hogy eddig háromból kettőnek a gyomrában műanyagot találtak, mindenképpen aggodalomra ad okot. Ez megerősíti azt, hogy ez a szennyezés jelentős mértékű a tengerek mélyén is és leginkább a fiatal állatokat veszélyezteti – mondta a professzor. Az utóbbi öt hónapban eléggé megszaporodtak az ilyen esetek Olaszország partvidékén. Márciusban például Szardínián vetődött partra egy állapotos bálna teteme, amelynek gyomrából 22 kilónyi műanyag került elő.

Szicília
bálna
műanyag
Páduai Egyetem

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.