Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Elkezdődött a 186. Oktoberfest Münchenben

2019-09-21
20:22
2019-09-21
20:28
Forrás
Tanjug
A világ legnagyobb sörfesztiválja reggel 9 órakor kezdődött, de már hajnalban gyülekeztek a sörkedvelők a bejárat előtt.

A fesztivált München polgármestere, Dieter Reiter azzal nyitotta meg, hogy az első csapolt sörrel teli kriglit Markus Södernek, Bajorország miniszterelnökének adta át.

Németül, majd bajor dialektussal és angolul is köszöntötték a szervezők a sörivó közönséget. Azt mondták: Drága vendégek, Isten hozott mindenkit az Oktoberfesten!

Oktoberfest
München
sörfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.