Ugrás a tartalomra

Európa 2020, a remény himnusza

2020-03-24
21:30
2020-03-24
21:41
Forrás
Pannon RTV
Újabb magyar dal született a koronavírus kapcsán. Európa 2020, a remény himnusza címmel jelent meg két fiatal énekes, Nagy Szilárd és Ragány Misa videóklipje.

A dal egy nappal ezelőtt jelent meg a YouTube-on és már több mint 900 ezren látták. A szerzemény egyébként Varga Miklós Európa című dalának átirata, a klipben ő is feltűnik. Szilárd többször énekelt Varga Miklóssal egy színpadon. Tavaly nyáron az egyik legismertebb nemzeti rockoperában, az István a királyban szerepeltek együtt. Arról, hogyan született meg a dal, Nagy Szilárd énekes beszélt a Pannon Rádió Csillaghullás című műsorában:

„Egy héttel ezelőtt az egész gyakorlatilag még a fejünkben sem volt. Azt tudni kell, hogy a Misa nekem a legjobb gyerekkori barátom, és látván ezt a kialakult helyzetet, ami mind Magyarországon, mind egész Európában, sőt az egész világban uralkodik, mindenképp szerettünk volna valamilyen eszközzel az emberekhez szólni, reményt adni, összefogásra biztatni. Énekesek, zenészek lévén nyilván ez csak egy dal lehet, vagy valami zenés produkció. Én egyrészt nagyon sokat dolgozom együtt a Varga Mikivel, az István a király turnéban ő az István szerepét játszotta, én a Koppányt. Másrészt ez az egyik kedvenc dalom, és egyébként is nagyon sok helyen énekelem az országban egész évben, fellépéseken. Ezért gondoltam, hogy legyen ez a dal, ezt javasoltam Misának és megbeszéltük, hogy írunk rá egy új szöveget.”

 

Nagy Szilárd
Ragány Misa

Most

20:52, Frissítve: 20:59

Elhunyt Bill Withers amerikai énekes

81 éves korában meghalt Bill Withers, többek között az Ain't No Sunshine című világsláger szerzője és előadója. A család tájékoztatása szerint a zenész halálát szívproblémái okozták – írja a Guardian.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.