Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Miguel Roberts/The Brownsville Herald

Ezrével mentik meg a megdermedt tengeri teknősöket

2021.02.18
16:03
2021.02.18
16:11
Forrás
hirado.hu
Egy dél-texasi kongresszusi központba szállítják a hüllőket.

Ezrével mentik az extrém hideg miatt megdermedt tengeri teknősöket Texasban. Az elmúlt pár napban több mint 3500 tengeri teknőst szállítottak a központba az önkéntesek. Mivel az előrejelzések szerint újabb hideghullám érkezik a térségbe, egyelőre nem tudják, hogy mikor lehet majd visszaengedni a hüllőket az óceánba. Szerdán 4 Celsius-fok hideg volt a környéken, a teknősök szabadon engedéséhez 15 fok kellene. Mióta az áramszolgáltatás helyreállt, a központban biztosítani tudják a 15 fok fölötti hőmérsékletet az állatoknak.

Az Egyesült Államokban tomboló hideget a madarak és a majmok sem bírják. Majmok és számtalan madár fagyott halálra a texasi rekord hidegben az áramszünet miatt.

Tanjug/AP/Miguel Roberts/The Brownsville Herald
teknős
fagy
tenger
Texas

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.