Ugrás a tartalomra
Flickr/jdegenhardt

Fajmentő teknős

2020-01-12
13:36
2020-01-12
13:43
Forrás
index.hu
Visszaengedik a vadonba Diegót, azt az óriásteknőst, akinek köszönhetően elkerülte a kihalást a faja a Galapagos-szigeteken.

Diego a 60-as években került a Galapagos-szigetekhez tartozó Espanolára, hogy megmentse a saját faját, hiszen érkezésekor mindössze két hím és tizenkét nőstény példány maradt belőlük. Mára több mint 2000 példány él a szigeten.

A Galapagos Nemzeti Park szakemberei szerint a körülbelül 100 éves óriásteknős a szigeten található egyedek 40 százalékának az apja. Diegó Santa Cruz szigetén négy éve hat nősténnyel élt együtt. A teknősre az 1950-es években találtak rá a San Diegó-i állatkertben, de sosem derült ki, hogyan került oda, valamikor 1900 és 1959 között. Most, hogy a küldetését teljesítette, Santa Cruz szigetéről visszaszállítják több évtized után az eredeti lakhelyére, Espanolára. 

teknős
Diego
Galapagos
óriásteknős
vadon

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.