Ugrás a tartalomra
Flickr/jdegenhardt

Fajmentő teknős

2020-01-12
13:36
2020-01-12
13:43
Forrás
index.hu
Visszaengedik a vadonba Diegót, azt az óriásteknőst, akinek köszönhetően elkerülte a kihalást a faja a Galapagos-szigeteken.

Diego a 60-as években került a Galapagos-szigetekhez tartozó Espanolára, hogy megmentse a saját faját, hiszen érkezésekor mindössze két hím és tizenkét nőstény példány maradt belőlük. Mára több mint 2000 példány él a szigeten.

A Galapagos Nemzeti Park szakemberei szerint a körülbelül 100 éves óriásteknős a szigeten található egyedek 40 százalékának az apja. Diegó Santa Cruz szigetén négy éve hat nősténnyel élt együtt. A teknősre az 1950-es években találtak rá a San Diegó-i állatkertben, de sosem derült ki, hogyan került oda, valamikor 1900 és 1959 között. Most, hogy a küldetését teljesítette, Santa Cruz szigetéről visszaszállítják több évtized után az eredeti lakhelyére, Espanolára. 

teknős
Diego
Galapagos
óriásteknős
vadon

Most

09:06

Thaci Hágában

Ma jelenik meg a hágai különleges ügyészség előtt Hashim Thaci koszovói elnök.
08:12

Meghalt Kelly Preston

57 éves korában elhunyt Kelly Preston amerikai színésznő, John Travolta felesége - közölte szóvivője a People magazinnal.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.