Ugrás a tartalomra
Flickr/jdegenhardt

Fajmentő teknős

2020.01.12
13:36
2020.01.12
13:43
Forrás
index.hu
Visszaengedik a vadonba Diegót, azt az óriásteknőst, akinek köszönhetően elkerülte a kihalást a faja a Galapagos-szigeteken.

Diego a 60-as években került a Galapagos-szigetekhez tartozó Espanolára, hogy megmentse a saját faját, hiszen érkezésekor mindössze két hím és tizenkét nőstény példány maradt belőlük. Mára több mint 2000 példány él a szigeten.

A Galapagos Nemzeti Park szakemberei szerint a körülbelül 100 éves óriásteknős a szigeten található egyedek 40 százalékának az apja. Diegó Santa Cruz szigetén négy éve hat nősténnyel élt együtt. A teknősre az 1950-es években találtak rá a San Diegó-i állatkertben, de sosem derült ki, hogyan került oda, valamikor 1900 és 1959 között. Most, hogy a küldetését teljesítette, Santa Cruz szigetéről visszaszállítják több évtized után az eredeti lakhelyére, Espanolára. 

teknős
Diego
Galapagos
óriásteknős
vadon

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.