Ugrás a tartalomra
Magyar Katolikus Egyház

Ferenc pápa budapesti tolmácsa

2021.09.14
09:33
Forrás
Pannon RTV
Magyarországi látogatása idején végig Ferenc pápa mellette volt Martos Levente Balázs atya, akit arra a feladatra jelöltek ki, hogy személyes tolmácsként kísérje, segítse a Szentatyát Budapesten.

A Központi Papnevelő Intézet rektora, a Pápai Biblikus Bizottság egyetlen magyar tagja elmondása szerint azt látta, hogy a pápa mindenkire őszintén figyelt, sőt személyes budapesti tolmácsának azt is elmondta, hogy nagyon jól érzi magát, kedve telik abban, amit a magyar fővárosban átél.

Martos Levente Balázs a budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora: Egyrészt volt bennem egy izgalom, hogy talán nem teszi félre a papírt, és nem úgy fog valami olyasmit prédikálni, amit akkor ott hirtelen kellene fordítani. Ezen egy kicsit azért még izgultam. Másrészt, ahogy figyeltem az ő jelenlétét, éreztem azt a meleget, azt a tűző napsütést, amit mindenki, aki ott volt a téren, és volt bennem ez a fajta, hát drukk, fohászkodás is, hogy a Szentatya jól tudjon mindig így ünnepelni, és hát tulajdonképpen az a látvány, ahogy ő ott jelen van az oltár mögött, a kereszt alatt és arról tanít bennünket, hogy merjük a kereszten felismerni a Messiást, hogy ez, azt gondolom, hogy ez nagyon drága ajándék.

Martos Levente Balázs

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.