Ugrás a tartalomra
Ronaldo portréja
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Fociláz a festészetben is

2018-06-28
01:44
2018-06-28
01:53
Forrás
Euronews, borsonline
Nem futballszerelésben, hanem tábornoki egyenruhában pózoló klasszis futballisták festményei élvezhetők egy patinás orosz múzeumban. A legnépszerűbb Cristiano Ronaldo generális-egyenruhás festménye.

A szentpétervári Orosz Művészeti Akadémia úgy döntött, hogy a világbajnokság alkalmából a labdarúgás hőseit akasztja a falakra. A kiállítás kurátora szerint milliók tisztelik ezeket az orosz és nemzetközi, legendás vagy épp ma is játszó focistákat és edzőket, ezért lett a tárlat címe: Akár az istenek. És ezért vették körül a képeket mitológiai szereplőket ábrázoló antik szobrokkal.

A mintegy 40 olajfestményből álló sorozatot egy olasz művész, Fabrizio Birimbelli alkotta meg. Jobbára 18. századi tábornokok és királyok ruházatába öltöztette hőseit. Között fellelhető az argentin Lionel Messi, kinek a portréja mellett maga a szerző pózol. Továbbá a korábbi argentin sztár, Diego Maradona, aztán francia kiválóságok, Antoine Griezmann, Eric Cantona és Paul Pogba, valamint az egyiptomi híresség, Mohamed Salah is.

fociláz
labdarúgó világbajnokság
szentpétervári
orosz
múzeum
festmény

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.