Ugrás a tartalomra
Ronaldo portréja
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Fociláz a festészetben is

2018-06-28
01:44
2018-06-28
01:53
Forrás
Euronews, borsonline
Nem futballszerelésben, hanem tábornoki egyenruhában pózoló klasszis futballisták festményei élvezhetők egy patinás orosz múzeumban. A legnépszerűbb Cristiano Ronaldo generális-egyenruhás festménye.

A szentpétervári Orosz Művészeti Akadémia úgy döntött, hogy a világbajnokság alkalmából a labdarúgás hőseit akasztja a falakra. A kiállítás kurátora szerint milliók tisztelik ezeket az orosz és nemzetközi, legendás vagy épp ma is játszó focistákat és edzőket, ezért lett a tárlat címe: Akár az istenek. És ezért vették körül a képeket mitológiai szereplőket ábrázoló antik szobrokkal.

A mintegy 40 olajfestményből álló sorozatot egy olasz művész, Fabrizio Birimbelli alkotta meg. Jobbára 18. századi tábornokok és királyok ruházatába öltöztette hőseit. Között fellelhető az argentin Lionel Messi, kinek a portréja mellett maga a szerző pózol. Továbbá a korábbi argentin sztár, Diego Maradona, aztán francia kiválóságok, Antoine Griezmann, Eric Cantona és Paul Pogba, valamint az egyiptomi híresség, Mohamed Salah is.

fociláz
labdarúgó világbajnokság
szentpétervári
orosz
múzeum
festmény

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.