Ugrás a tartalomra
Ronaldo portréja
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Fociláz a festészetben is

2018-06-28
01:44
2018-06-28
01:53
Forrás
Euronews, borsonline
Nem futballszerelésben, hanem tábornoki egyenruhában pózoló klasszis futballisták festményei élvezhetők egy patinás orosz múzeumban. A legnépszerűbb Cristiano Ronaldo generális-egyenruhás festménye.

A szentpétervári Orosz Művészeti Akadémia úgy döntött, hogy a világbajnokság alkalmából a labdarúgás hőseit akasztja a falakra. A kiállítás kurátora szerint milliók tisztelik ezeket az orosz és nemzetközi, legendás vagy épp ma is játszó focistákat és edzőket, ezért lett a tárlat címe: Akár az istenek. És ezért vették körül a képeket mitológiai szereplőket ábrázoló antik szobrokkal.

A mintegy 40 olajfestményből álló sorozatot egy olasz művész, Fabrizio Birimbelli alkotta meg. Jobbára 18. századi tábornokok és királyok ruházatába öltöztette hőseit. Között fellelhető az argentin Lionel Messi, kinek a portréja mellett maga a szerző pózol. Továbbá a korábbi argentin sztár, Diego Maradona, aztán francia kiválóságok, Antoine Griezmann, Eric Cantona és Paul Pogba, valamint az egyiptomi híresség, Mohamed Salah is.

fociláz
labdarúgó világbajnokság
szentpétervári
orosz
múzeum
festmény

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
tiszavirág

Virágzik a Tisza

Egy nem várt intenzitású előrajzással kedden délután a Tisza magyarkanizsai szakaszán megkezdődött a tiszavirágzás.