Ugrás a tartalomra
Pixabay/Maklay62/illusztráció

Fogyózik? Akkor ne ezt egye!

2019-08-14
18:09
2019-08-14
18:18
Forrás
MTI
Tízemeletes, 12 ezer kalóriás hamburgert kínál egy angliai kocsma - adta hírül a The Guardian című brit lap.

A fogás a Big Ben Number 10 nevet viseli, nem véletlenül: tíz egymásra pakolt, sajttal és 25 szelet sült baconnel gazdagított hamburgerpogácsából készítik. Az óriásburger nagyjából 30 euróba kerül, másfél kilót nyom, és természetesen nagyon egészségtelen. A kocsma tulajdonosa, némi fekete humorral, nagyjából 550 eurót ajánlott fel a hamburger elfogyasztása miatt esetleg elhalálozók sírkövére. A pubban egyébként már rendeléskor felhívják a figyelmet arra, hogy a vendégek csak saját felelősségükre fogyasszák az ételt. A brit lap szerint már volt olyan, aki sikerrel benyomta az egész hamburgert, a férfi 22 perc alatt felfalta, és azt állította, élete legfinomabb burgere volt. A cikk szerzője emlékeztetett arra, hogy egy egészséges felnőtt napi szükséglete 2500 kalória, tehát az óriásburgerrel egy egész heti kalóriamennyiséget fogyaszthat el az ember. Vagy egy egészséges ételre lefordítva, olyan, mintha egyszerre 10 kiló kinoát enne meg.

hamburger
Nagy-Britannia

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.