Ugrás a tartalomra
Pixabay/JanekWenzlik

Fürdőzés, de milyen vizekben?

2022.06.08
08:09
Forrás
Klix, B92
Melyik európai országban a legtisztábbak a tavak, a folyók és más vizek?

Ausztria természetes vizei a legtisztábbak az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által tavaly készített vizsgálat szerint. Az osztrák tavak és folyók 97,7 százaléka kitűnő minősítést kapott. A legegészségesebb fürdőzési lehetőségek listáján második Málta, harmadik Görögország, a negyedik pedig Horvátország, majd Ciprus következik. Az élmezőnyben végzett Dánia és Németország is. A népszerű francia turistahelyek vizei azonban a lista második felére kerültek. A legrosszabb minősítésű fürdőhelyei Lengyelországnak vannak, és Szlovákia is a rangsor végén végzett. Magyarországon a természetes vizek 60 százaléka kitűnő állapotú, a szerbiai vizeket nem vizsgálták.

víz
természetes vizek
tenger
folyó
Európai Környezetvédelmi Ügynökség

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.