Ugrás a tartalomra
Pixabay/JanekWenzlik

Fürdőzés, de milyen vizekben?

2022.06.08
08:09
Forrás
Klix, B92
Melyik európai országban a legtisztábbak a tavak, a folyók és más vizek?

Ausztria természetes vizei a legtisztábbak az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által tavaly készített vizsgálat szerint. Az osztrák tavak és folyók 97,7 százaléka kitűnő minősítést kapott. A legegészségesebb fürdőzési lehetőségek listáján második Málta, harmadik Görögország, a negyedik pedig Horvátország, majd Ciprus következik. Az élmezőnyben végzett Dánia és Németország is. A népszerű francia turistahelyek vizei azonban a lista második felére kerültek. A legrosszabb minősítésű fürdőhelyei Lengyelországnak vannak, és Szlovákia is a rangsor végén végzett. Magyarországon a természetes vizek 60 százaléka kitűnő állapotú, a szerbiai vizeket nem vizsgálták.

víz
természetes vizek
tenger
folyó
Európai Környezetvédelmi Ügynökség

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.