Ugrás a tartalomra
Pixabay/kengkreingkrai/illusztráció

Gumiabroncstól szabadítottak meg egy krokodilt Indonéziában

2022.02.10
15:07
2022.02.10
15:13
Forrás
Élő bolygónk
2016-ban látták először a négyméteres hüllőt a nyakára szorult autógumival, de nem sikerült se állatszakértőknek, se a hatóságoknak elfogni és megszabadítani.

Fennállt a veszély, hogy a nyakát szorító teher miatt az egyre növekvő állat megfullad. Végül Szulavézi szigetének egy lakosa csalogatta egyre közelebb galambokkal és tyúkokkal, majd tucatnyi férfi vonszolta a partra az édesvízi ragadozót. Bekötözték a száját, fejét letakarták egy kendővel, hogy megnyugodjon, majd miután lefűrészelték a gumiabroncsot, szabadon engedték.

gumiabroncs
krokodil
Indonézia

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.