Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hamarosan érkeznek a novemberi éjszakák tündöklő sztárjai

2019-11-06
21:56
Forrás
Sokszínű Vidék
November első hetében, ha felnézünk az éjszakai égboltra, gyönyörködhetünk a gyors hullócsillagokban és akár egy-egy tűzgömbben is - írja a Nathional Geographic.

A hónap meteorjai közt a gyors mozgású Leonidák lesznek a főszereplők. A rajból november 7-ét követően jelennek meg az első hullócsillagok. A Leonidák arról nevezetes, hogy ez produkálta az emberiség története folyamán megfigyelt két leghatalmasabb meteoresőt. Földközelben minden évben október 20-a és november 30-a között van, aktivitással pedig novemberben jelentkezik, de a csillaghullás csúcspontja jellemzően november 17-18-ra esik. Ilyenkor általában 10-30 hullócsillagot lehet megfigyelni óránként. 

meteorhullás
Leonidák

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.