Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hamarosan érkeznek a novemberi éjszakák tündöklő sztárjai

2019.11.06
21:56
Forrás
Sokszínű Vidék
November első hetében, ha felnézünk az éjszakai égboltra, gyönyörködhetünk a gyors hullócsillagokban és akár egy-egy tűzgömbben is - írja a Nathional Geographic.

A hónap meteorjai közt a gyors mozgású Leonidák lesznek a főszereplők. A rajból november 7-ét követően jelennek meg az első hullócsillagok. A Leonidák arról nevezetes, hogy ez produkálta az emberiség története folyamán megfigyelt két leghatalmasabb meteoresőt. Földközelben minden évben október 20-a és november 30-a között van, aktivitással pedig novemberben jelentkezik, de a csillaghullás csúcspontja jellemzően november 17-18-ra esik. Ilyenkor általában 10-30 hullócsillagot lehet megfigyelni óránként. 

meteorhullás
Leonidák

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.