Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Hatból egy halálesetet környezetszennyezés okoz

2022.05.19
11:07
2022.05.19
16:35
Forrás
24.hu
A legfrissebb jelentések szerint 2019-ben kilencmillió haláleset történt környezetszennyezés miatt, vagyis 2015 óta nem tapasztalható javulás.

A környezetszennyezés továbbra is a világ legnagyobb környezeti kockázati tényezője a betegségek és a korai halálozás szempontjából, és különösen az alacsony és közepes jövedelmű országokat érinti.

Pixabay/illusztráció

A levegőszennyezés a kilencmillió haláleset közel 75%-áért felelős. Több mint 1,8 millió halálesetet pedig mérgező vegyi szennyezés okoz.

Több mint 1,8 millió halálesetet okoz mérgező vegyi szennyezés (beleértve az ólmot is), ami 66%-os növekedés 2000 óta. Néhány figyelemre méltó kivételtől eltekintve a hatóságok keveset tettek a közegészségügyi válság kezelésére.

környezetszennyezés

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.