Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Hazatért a kalóztámadást ért hajó legénységének szerbiai tagja

2019.11.23
15:55
2019.11.24
14:26
Forrás
Szerbiai RTV
A nagybecskereki Aleksandar Tereki ma Frankfurtból ért haza a belgrádi reptérre. Felesége várta. Szörnyű volt, most már jól vagyok, megmenekültem, megyünk haza - nyilatkozta újságíróknak.

Mint ismeretes kalózok támadtak meg egy hajót és rabolták el a legénység hét tagját még szerda hajnalban a Guineai-öbölben, amelyek között volt a szerbiai tengerész is. A hajón összesen 15 fő tartózkodott, a támadás idején nyolcan elbújtak a fedélzeten. A hajó legénysége egy amerikai olaj- és gázvállalat, az ExxonMobil alkalmazásában áll. Logisztikai célokra bérelték a hajót, amelyen több afrikai ország állampolgára is tartózkodott, és olajlelőhelyeket kutattak vele.

Aleksandar Tereki: „A legénység edzett, mindig készen állunk az ilyen dolgokra, úgyhogy ezzel összhangban válaszoltunk is. Nem volt egy sablonos helyzet, mégis sikerült felmászniuk a hajóra és egy pillanatban átvették az irányítást, de az éberségnek és a szerencsének köszönhetően hárítottam, és a feladat egy részét elvállaltam, és visszavettem az irányítást.”

A Szerbiai RTV teljes cikkét ide kattintva érhetik el.

kalóztámadás

Most

Népszerű