Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Hódok a klímaváltozás ellen

2019.11.28
08:07
Forrás
www.elobolygonk.hu
Hódokat telepítenek Angliába, hogy segítsenek az árvizek elleni védekezésben.

A szigetországban 400 évvel ezelőtt kiirtották ezeket az állatokat. Két eurázsiai hódcsaládot telepítenek jövő tavasszal Anglia déli részére. Az örökségvédelmi National Trust alapítvány azt reméli, hogy a körülbelül 12 egyedből álló kicsi populáció segít majd megfékezni az áradásokat, és jelenlétük jót tesz majd a biodiverzitásnak is. A hódok jelenléte a vízgyűjtő területeken a természetet ellenállóbbá teszi majd a klímaváltozással és az extrém időjárási körülményekkel szemben. Ezek az állatok lassítani és tisztítani fogják a környék vizeit, az általuk megépített gátakkal és hódvárakkal komplexebbé teszik a folyó menti élővilágot. Megépített gátjaik különösen akkor jönnek majd jól, mikor szárazság lesz, hisz ezek duzzasztani fogják a patakokat, de szűrőként is működnek majd, mert visszafogják az üledékeket.

hód
Anglia

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű