Ugrás a tartalomra
Pixabay/Goshadron

„Hős anyák" kerestetnek

2022.08.19
16:48
Forrás
VG
Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

A gyerekszám mellett fontos feltétel, hogy a gyermekek megfelelő szintű ellátásban részesüljenek az egészségi, oktatási, fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésük érdekében.

A „hős anya” címet 1944-ben vezették be, és meg is maradt egészen a Szovjetunió 1991-es megszűnéséig. A cím ugyanolyan értékű, mint a bátorságért odaítélt Orosz Föderáció Hőse vagy a Munka Hőse kitüntetés. Az ENSZ adatai szerint 2010 óta folyamatosan csökken a munkaképes korú lakosság Oroszországban, és az előrejelzések szerint az orosz népesség 2050-re 8,4 százalékkal lesz kisebb az 1995-ösnél.

Hős anya kitüntetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.